Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Treinreizen

Stap in, neem plaats, ontspan en geniet! Dit is alles wat je hoeft te doen tijdens een treinreis. Treinreizen zijn uniek en laten je op een comfortabele manier de mooiste plekken van de wereld zien. De trein is niet alleen een vervoermiddel van A naar B, met de trein reizen zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Het hele reisgezelschap kan tijdens de reis ontspannen en genieten van prachtige panorama's die aan je voorbij gaan! Zo kun je de vergezichten samen aanschouwen, onderweg een spelletje spelen of je reisgenoten wat beter leren kennen.

Treinreizen zijn er in vele variaties en voor elk budget. Het is mogelijk om een rail pass te kopen die je uitsluitend van A naar B brengt, of om deel te nemen aan de meest luxueuze treinreizen ter wereld, ook wel 'hotels op wielen' genoemd. De meeste treinreizen stoppen ook op meerdere plekken onderweg. Dit kunnen zowel populaire hotspots zijn als iets minder bekende, maar verrassende plaatsen. Wil je een bestemming onderweg beter leren kennen? Huur dan een auto, camper of boek mooie excursies als aanvulling op je treinreis.

Reizen met de trein wordt steeds populairder en omdat het geschikt is voor een brede doelgroep, is de verwachting dat het alleen maar geliefder gaat worden. Er is een ruim aanbod van treinreizen en elke route heeft zijn eigen charme.

Populaire treinreizen

Weet je niet wat je moet kiezen? Hieronder vind je een greep uit de meest populaire treinreizen:

  • Glacier Express, Zwitserland, ontdek het prachtige Zwitserse landschap met de langzaamste sneltrein ter wereld. Tijdens deze reis passeer je onder andere 291 bruggen en 91 tunnels.
  • Trans Syberië Express, van Rusland naar Peking, deze treinreis brengt je van Moskou naar Peking door het ongerepte Siberische landschap, langs het grootste zoetwatermeer ter wereld, het Baikalmeer en het uitgestrekte Mongolië. Een reis door 3 landen met verschillende culturen en een diversiteit aan natuur en steden.
  • Rocky Mountaineer, Canada, een reis met de Rocky Mountaineer is een onvergetelijke ervaring. De trein doorkruist de Rocky Mountains en komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen. In Canada zijn er nog veel meer geweldige treinreizen mogelijk.
  • Oriënt Express, van Londen naar Istanbul, een reis met de legendarische Venice Simplon-Orient-Express doet je het heden vergeten en zet je een stap terug in de tijd. Je geniet van de luxe en stijlvolle ambiance uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Terwijl de mooiste landschappen voorbij trekken, waan je je in een tijd waarin het reizen binnen Europa nog een avontuur was.
  • Flåm Line, Noorwegen, deze treinreis gaat over één van de steilste sporen ter wereld en neemt je mee langs de spectaculaire fjorden van Noorwegen. De route is slechts 20 kilometer lang, maar brengt je in een klein uurtje van het op zeeniveau gelegen Flåm naar het 867 meter hoger gelegen Myrdal.

Uiteraard zijn er nog veel meer interessante routes welke je met de trein af kunt leggen. Elk continent heeft zijn eigen iconische treinreizen.

Binnen Personal Touch Travel hebben veel reisagenten zelf mooie ervaringen in deze tak van reizen. Wil je meer weten over het reizen met de trein of ben je benieuwd welke treinreizen er nog meer zijn? Neem dan contact op met één van onze reisadviseurs


zoek
reisagentZoek reisagent voor Treinreizen


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.