Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Duurzaam reizen

Bij Personal Touch Travel vinden we het belangrijk dat reizen zo duurzaam en verantwoord mogelijk gebeurt.  Bij het samenstellen van de reizen houden onze reisadviseurs rekening met mens en dier, milieu, natuur, tradities en cultuur, zodat komende generaties nog lang mogen genieten van onze mooie wereld. Wij dragen graag ons steentje bij. Dit doen we onder meer door elk jaar een project te steunen dat bijdraagt aan de toekomst van onze mooie planeet. Van februari tot en met oktober 2022 zijn we het partnerschap aangegaan met Stichting Oasebos.

 

partner personal touch travel

Better Holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

GreenSeat

Personal Touch Travel werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Dat kan niet zonder jou! Boek daarom nu GreenSeat CO2-compensatie! Hiermee compenseer je de CO2-uitstoot van jouw reis en geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO2 in de atmosfeer en een verbetering van de leefomstandigheden van lokale families.

 

duurzaam reizen

 

Neem contact op met je persoonlijk reisadviseur om jouw reis te compenseren.

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

Koop geen illegale souvenirs

Wij begrijpen - dat is ook leuk - om tijdens de vakantie een bijzonder souvenir te kopen. Daarbij steun je ook nog de lokale economie als je het souvenir op de lokale markt of in dat leuke winkeltje koopt. Maar let op, want worden nog veel souvenirs van bedreigde dier- en plantensoorten gemaakt. Wij willen je hiervan bewust maken, want het is van belang dat je weet wat een "goede" souvenir is en welke souvenirs "fout" zijn.

Zo zijn souvenirs van koraal verboden, want koraal is beschermd. Ook zijn souvenirs van ivoor verboden, als je die niet koopt voorkom je stroperijen. Wapens kunnen souvenirs zijn, maar zijn verboden, kleden van dierenhuiden worden afgeraden want sommige kleden zijn gemaakt van beschermde diersoorten. Schelpen zijn prachtig, maar sommige zijn beschermd en moeten in het land van herkomst blijven. De lijst van algemene foute souvenirs bestaat verder nog uit producten van papegaaien en zeeschildpadden.

Kijk dus goed uit en vraag het na als je twijfelt of een souvenir "goed" of "fout" is.

Travelife Partner

De Travelife Partner award is een erkenning van onze inzet voor sociale en ecologische duurzaamheid. We voldoen aan meer dan 100 criteria met betrekking tot duurzaamheidsmanagement, kantooractiviteiten, samenwerking met leveranciers en communicatie met klanten.

Travelife is een certificeringsprogramma in drie fasen voor touroperators en reisagenten:
(1) Travelife Engaged;
(2) Travelife Partner en
(3) Travelife Gecertificeerd.
Wij bevinden ons in fase 2 - Travelife Partner.

 

 

Personal Touch Travel Travelife Partner Certificate

 

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.