Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Cruises

“Starend over de blauwe zee, hoor je de golfslag tegen de boeg, de wind waait door je haren en je voelt de zon op je gezicht. In gedachten loop je nog door de authentieke straten van het oude stadje dat je vandaag bezocht en ruik je nog de intense geuren...."

.... Het was een geweldige dag. Je kijk uit naar de volgende haven, waar je een gave excursie hebt geboekt: een eilandtour met een 4WD! Nu eerst het 4 gangen-diner in het hoofdrestaurant van het schip, waarvan je weet dat de ober glimlachend je stoel voor je aanschuift en de kok zijn heerlijkste gerechten zal serveren. Het water loopt je al in de mond! Eigenlijk heb je best wel een beetje trek. Je hoeft niets te doen; aanschuiven en alleen maar genieten. Ja, dit is echt vakantie!"

Wat is cruisen nu eigenlijk?

Bovenstaande is een hele realistische situatieschets. Cruisen is vooral zorgeloos genieten en verwend worden. Het kan zowel actief als passief zijn. Je bent op een schip op vakantie, je pakt je koffer slechts één keer uit en toch kom je (bijna) elke dag op een andere plek. Er zijn vele rederijen en die bieden ontelbare vaarroutes aan. Echt voor elk wat wils.

Wat ze gemeen hebben?

Op het schip zijn altijd restaurants en verschillende leuke bars. Afhankelijk van de rederij en de grootte van het schip is er veel te doen. Denk daarbij aan zwembaden, een spa, een fitnessruimte, een casino, of wat dacht je van een zip-line, surf-rider of een schaatsbaan. Liever naar de disco of het theater of lekker een film kijken op een groot scherm? Het kan! Er is altijd wel iets te doen en niets doen is ook een optie! Kinderen hebben de tijd van hun leven; er zijn speciale kinderclubs waar ze met leeftijdsgenoten hele koele activiteiten doen. Een steile wand beklimmen of duiklessen nemen? Kinderen kunnen met het gezin eten, maar ook in de club, zodat de ouders een avond voor zichzelf kunnen hebben.

Waar ga ik heen?

Wil je in de Middellandse Zee de Griekse eilanden bezoeken, de Noorse Fjorden, een Caribische cruise of misschien naar Alaska? Er is zo veel mogelijk! Ook zijn er expeditie-cruises naar Spitsbergen of Antarctica. In opkomst zijn riviercruises, onder andere op de Rijn, de Moezel, de Donau en de Seine.

Welke rederij past nu bij je?

Dat is echt een persoonlijk verhaal. Elke rederij heeft een andere doelgroep. Aan de hand van je (cruise) wensen en voorkeuren weet jouw Personal Touch Travel adviseur altijd de juiste rederij te kiezen. 

Een cruisevakantie is voor alle leeftijden

De tijd dat je tijdens een cruise alleen maar "oude grijze mensen” zag, is echt voorbij. Tegenwoordig zijn er vele gezinnen en families die voor een cruise kiezen. Steeds meer jonge stellen vinden cruisen de ultieme vakantiebestemming.

Er is een cruise voor elk budget

Neem de prijs van een goed viersterren-hotel, tel daar de prijs van alle maaltijden bij op en je bent er al. Zeker wanneer je in Nederland al aan boord gaat, scheelt dat ook nog eens een vliegticket! Je kunt het verder zo duur maken als je zelf wilt. Water-, soda- of drankenpakketten kunnen een verstandige aanvulling zijn. Excursies vooraf boeken ook. Dan weet je zeker dat de excursie niet uitverkocht is. Uiteraard kan je er ook zelf te voet op uittrekken en zo een heerlijke dag hebben.

Op een cruiseschip zit je opgesloten! 

Nee, toegegeven; je kunt niet van boord wanneer je vaart, maar dat is meestal 's nachts. Overdag lig je in de haven, vaak al voordat je wakker bent. Plus een schip is zo groot; de grootte van een heel groot resort is er niets bij. Je kunt op een schip uren dwalen zonder je te vervelen en zonder twee keer op dezelfde plek te komen. 

Ik boek mijn cruise zelf wel: de goedkoopste!

Dat kan, maar of je daar blij van wordt? Een cruise uitzoeken vraagt een heel zorgvuldige afweging, dus ook een goed advies. Zoals eerder benoemd: de keuze van de rederij en het schip zijn heel persoonlijk en dienen bij je te passen. Gelukkig kan Personal Touch Travel je daarbij uitstekend adviseren. 

Wanneer ga jij op cruise? 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Cruises


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.