Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Winterse huwelijksreis

Jaa! Wanneer je bruiloft voorbij is, dan wil je natuurlijk samen op huwelijksreis. Er zijn zoveel landen waar je naartoe kunt gaan voor een fantastische reis. Deze keer nemen wij je mee op een echte winterse reis naar Fins-Lapland en IJsland.

Fins-Lapland

Heel veel sneeuw, gave winteractiviteiten, rendieren, husky’s en natuurlijk een grote kans om het noorderlicht te spotten.

Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 3,5 uur naar Kittilä met een rechtstreekse vlucht. Op de luchthaven staat een transferbus klaar of je huurt je eigen huurauto waarmee je naar je accommodatie rijdt. Vaak liggen de accommodaties op zo’n uurtje rijden vanuit het vliegveld en het leuke is, Lapland beschikt over veel bijzondere accommodaties die perfect zijn voor een huwelijksreis. Wat dacht je van een nachtje in een sneeuwhotel slapen? Vanuit je bed het noorderlicht zien? Of een luxueuze chalet met eigen sauna? Het is allemaal mogelijk.

Hoewel je je in de sfeervolle accommodaties prima kunt vermaken, zijn het de gave winteractiviteiten die de winterreis in Lapland echt compleet maken!

Rendieren & de Sami

In Fins-Lapland leven rendieren in de vrije natuur. Alle rendieren zijn eigendom van de Sami, een inheemse bevolkingsgroep die in nauw contact staat met de natuur en de dieren. Tijdens je vakantie kun je een bezoek brengen aan een van deze rendierplaatsen. De Sami vertelt hier meer over de rendieren en hun jaarlijkse levensloop. Ook krijg je de mogelijkheid om de mama rendieren met hun jongen te voeren.

Sneeuwscooter rijden

Het uitgestrekte landschap leent zich perfect voor een sneeuwscootertocht. Hiermee kun je gemakkelijk grotere afstanden rijden en geniet je van alle prachtige natuur om je heen. Je kunt met elkaar (2 personen) 1 scooter huren en romantisch achterop! Of natuurlijk beide 1 scooter huren.

Het Noorderlicht spotten

Wanneer je Lapland in de winter bezoekt, heb je een grote kans om het noorderlicht te kunnen zien. Er worden speciale excursies aangeboden waarbij je op een afgelegen plek middenin de wildernis op zoek gaat, maar je kunt ook zelf op pad gaan.

Huur een Fatbike!

Als echte Nederlanders kan een fietstocht natuurlijk niet ontbreken. In Lapland is het erg leuk om zelf, of met een gids, op pad te gaan door de bossen met een Fatbike. Dit is een soort mountainbike met extra dikke banden. Tijdens de tocht kun je worstjes grillen boven een kampvuur. In Fins-Lapland zijn er verschillende ‘’pauzeplekken’’ waar je kunt opwarmen bij een vuurtje.

Alleen Lapland nog niet genoeg voor jullie winterse beleving? Combineer dan Lapland met IJsland! Ook een echte winterse bestemming, maar totaal anders! IJsland doet met sneeuw, ijs en gure wind zijn naam geregeld eer aan! IJsland is bovenal een natuurbestemming en leent zich goed voor een prachtige autorondreis.

IJsland in de winter

Een ultieme rondreis in IJsland start in de hoofdstad Reykjavík, hier vind je namelijk het internationale vliegveld. In Reykjavík kun je eenvoudig de Ringweg nr. 1 pakken die rondom het hele eiland ligt. Deze hoofdweg neemt je vanzelf mee naar bekende en verlaten stukken natuur waarnaar je kunt blijven kijken.

Golden Circle – Zuidwesten

Vrijwel iedere reiziger die ooit in IJsland is geweest heeft de Golden Circle gereden. Een cirkelvormige route van bijna driehonderd kilometer lang, op een uurtje rijden van Reykjavik. Op deze route vind je fantastische bezienswaardigheden.

 • Geysir en Strokkur (geisers)
 • Waterval Gullfoss
 • Nationaal Park Thingvellir. Hier kunnen de echte avonturiers snorkelen in de Sifra kloof.
 • Waterval Faxi
 • Bruarfoss waterval
 • Hrunalaug (Hruni hot springs)
 • Laugarvatn fontana (warm openlucht bad & spa)
 • Laugarvatnshellir
 • De Reykjadalur vallei (een warm water rivier en geisers)

Woeste watervallen – Zuid IJsland

De zuidkust van IJsland is bezaaid met woeste watervallen en er zijn enkele die je zeker niet wilt missen!

 • Waterval Seljalandsfoss. Het is hier mogelijk om achterlangs te lopen en niet te vergeten er ligt nog een waterval; Gljúfrafoss. Gelegen in een verscholen kloof. Als je een paar meter door de rivier loopt kom je erbij uit.
 • Waterval Skógafoss.
 • Seljavallalaug, een natuurlijk warmwaterbad. Erg primitief, maar echt in de rauwe natuur.
 • Het vliegtuigwrak. Bij de parkeerplaats aan de kant van de hoofdweg kun je de auto laten staan en naar het wrak wandelen.
 • Dyrhólaey (het meest zuidelijke puntje van IJsland)
 • Reynisfjara strand en basaltkolommen

Off the beaten track – Zuid Oost IJsland

Het oosten van IJsland wordt soms overgeslagen. Het is vaak net te ver vanaf Reykjavik. Maar mocht je op verschillende plaatsen willen overnachten dan vind je hier genoeg mooie plekken én reis je wat meer off the beaten track.

 • Laufskálavaroa
 • De lavavelden van Eldhraun
 • Fjaorárgljúfur kloof (men vindt het de mooiste kloof van heel IJsland)
 • Nationaal park Skaftafell en Svartifoss
 • Gletsjermeren Fjallsárlón en Jökulsárlón
 • Diamond beach
 • Schiereiland Stokksness

In de winter moet je rekening houden met het feit dat in IJsland wegen afgesloten kunnen zijn vanwege het onvoorspelbare weer, maar het zuiden van het eiland is vaak goed bereikbaar, ook in de winter.

 

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Winterse huwelijksreis


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.