Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Kerstmarkten in Europa

Ho ho ho! Hou je van kerstlichtjes, gl├╝hwein en een gezellige kerstsfeer? Verspreid door Europa zijn veel traditionele sfeervolle kerstmarkten te vinden.

De meeste kerstmarkten beginnen al in november en lopen door tot eind december, soms zelfs begin januari. Duitsland staat bekend om de vele levendige kerstmarkten,  de kerstmarkt van Keulen behoeft geen introductie, elk jaar wordt deze markt groots opgezet. Het is de ideale plek om te struinen op zoek naar kerstcadeaus met een glaasje glühwein in de hand. Maar er zijn nog veel meer charmante kerstmarkten die een bezoek waard zijn. Wij maakten een selectie.

Straatsburg

De Elzas staat bekend om de gezellige kerstmarkten. De bekendste en grootste van de regio is de kerstmarkt van Straatsburg met een kerstboom van ruim 30 meter hoog op Place Kleber. De pittoreske straten, huizen, kerken, bruggen en monumentale gebouwen worden allemaal verlicht. De hele stad wordt omgetoverd in één groot winterwonderland.

Zagreb

Elk jaar transformeert eind november de hoofdstad van Kroatië in een heus kerstdorp met live muziek en vrolijke voorstellingen, kerstversiering en sfeervolle verlichting en natuurlijk de welbekende houten kraampjes met lekkernijen.

Valkenburg

Ook in eigen land duiken er vanaf november talloze grote en kleine kerstmarkten op. De kerstmarkt van het Limburgse Valkenburg valt op omdat het deels ondergronds is. Onder de kasteelruïne van Valkenburg tref je gezellige kraampjes, een horecaplein, kerstbomen en kerstornamenten en een diorama van maar liefst 30 meter met miniaturen die het kerstverhaal vertellen.

Santiago de Compostela

De kerstmarkt in de beroemde bedevaartsoord Santiago de Compostela in het noordoosten van Spanje wordt jaarlijks feestelijk versierd. Er is een ijsbaan, kraampjes met Spaanse hapjes, keramiek en leuke hebbedingen. Overal klinkt muziek. Het is niet de grootste maar zeker een van de meest charmante kerstmarkten in Europa.

Stockholm

De kerstmarkt in de oude stad van Stockholm, Stortorgets Julmarknad, bestaat al sinds 1837. Het is daarmee een van de oudste kerstmarkten in Scandinavië. Elk jaar wordt kerst hier grootst gevierd en de prachtig verlichtte huisjes en straten zorgen voor een betoverende sfeer. 

Innsbruck

In het historische stadscentrum van Innsbruck tussen het Gouden Dak en de historische monumenten is een mooie kerstmarkt met culinaire hapjes, lokale gerechten, authentiek handwerk en legio kerstversieringen. Met de kabelspoorlijn kun je ook naar de schilderachtige kerstmarkt van Hungerburg. Deze Adventmarkt is rustiger en biedt een schitterend uitzicht op het winterse Innsbruck. 

Boedapest

Op de kerstmarkt op het Vörösmarty plein in Boedapest kun je authentieke Hongaarse handwerk kopen en traditionele Hongaarse lekkernijen proeven. Overal klinkt muziek, van traditionele koren tot moderne pop-up concerten. Dit is de grootste en oudste kerstmarkt van Boedapest maar, net als in de meeste Europese steden, zijn er meerdere kerstmarkten in de stad. Bij de Sint Stefanus Basiliek is bijvoorbeeld ook een kerstmarkt met een ijsbaan van maar liefst 200 m2. 

Kopenhagen

Tivoli Gardens, een van de oudste pretparken van de wereld, wordt elk jaar helemaal versierd voor Kerstmis. Met meer dan 70 000 kerstballen en met sneeuw bedekte bomen, wordt er groots ingezet. Alles is hier versierd met kersverlichting, van de achtbanen tot de kraampjes. Hier koop je kerstdecoraties, lokale lekkernijen, snoep, kleine geschenken maar ook kleding en lederwaren. Je kunt je hier uren vermaken met een lekker glaasje gløgg.

Bolzano

De kerstmarkt van Bolsano is de grootste van Italië. Waltherplatz, het centrale plein in Bolzano, verandert in een sprookjesachtige zee van lichtjes, met veel ambachtelijke kraampjes, concerten, kerststallen en streetfood verkopers. Op de Musterplatz is een kerstmarkt speciaal voor kinderen.

 

 

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Kerstmarkten in Europa


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.