Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Eenoudervakanties

Als zelfstandige ouder wil je mooie herinneringen maken met je kinderen, en een prachtige vakantie hoort daar zeker bij. Toch kan het een spannend idee zijn om alles zelf te moeten regelen en maakt dat het lastig om ver van huis volledig te ontspannen. Wat als je kind ziek wordt bijvoorbeeld, of sterker: wie neemt de zorg over als jij zelf ziek wordt?

Het boeken van een speciale eenoudervakantie neemt een hoop stress en verantwoordlelijkheid voor je weg. Na de boeking word je ondersteund bij de voorbereiding en eenmaal op locatie zijn de accommodatie en faciliteiten helemaal ingesteld op de behoeftes van zowel jou als je (jonge) kinderen. Wij maakten een lijstje van de voordelen.

Je hoeft geen bestemming over te slaan

Uitwaaien aan de Zeeuwse kust, een stacaravan in de Ardennen, op ontdekkingstocht over de Griekse eilanden of zon en strand aan het Gardameer: het maakt helemaal niks uit of je een vliegreis zoekt of juist lekker dicht bij huis wil blijven. Het aanbod van eenoudervakanties is zeer uiteenlopend en zowel jij als je kinderen hoeven geen lastige afwegingen te maken.

Altijd iemand om op terug te vallen

Eenoudervakanties worden aangeboden door allrounders maar ook door specialiseerde aanbieders. Uiteraard kan je bij iedere aanbieder rekenen op een goede service(balie), maar als je een vakantie boekt bij organisaties die zich volledig toeleggen op kinder- of éénoudervakanties is er vaak sprake van een crewlid dat de hele vakantie in de buurt blijft. Hij of zij organiseert dagelijks leuke activiteiten en zorgt ervoor dat de vakantie in goede banen loopt. Heerlijk toch?

Zorgeloze omgeving

Of het nou gaat om een Grieks resort of een Franse camping; bij deze vakanties ben je er zeker van dat de accommodaties en faciliteiten helemaal zijn ingesteld op kinderen. Niet alleen is volop gedacht aan veiligheid maar er zijn uitgebreide zwembaden met glijbanen, speeltuinen, sportvelden en een animatieteam en/of kids club. Hier kan je met een gerust hart een boekje lezen op je zwembadbedje terwijl je kind lekker in het water plenst of meedoet aan een dansles.

Elke dag vermaak

Hoe leuk is het ook is om ’s avonds aan de campingtafel bordspelletjes te spelen, samen in zee te dobberen of naar mooie musea en aquaria te gaan.. tijdens je vakantie heb je het ook nodig om even tot jezelf te komen. Tijdens een eenoudervakantie van een specialist worden er elke dag leuke activiteiten georganiseerd door een medewerker. Kinderen leven zich uit tijdens creatieve middagen, waterspellen of een bonte avond. De vakanties zijn ook niet alleen voor jonge kinderen; ook pubers kunnen er genieten van stapavonden, een kampvuur of sporttoernooien. Op deze momenten kan jij je even terugtrekken en bijvoorbeeld genieten van een massage of juist zelfstandig bezienswaardigheden in de buurt bezoeken.

Nieuwe contacten

Kan jij jezelf prima vermaken of heb je thuis genoeg vrienden en helemaal geen behoefte aan nieuwe contacten? Dan is het helemaal prima om toe te kijken hoe je kind op vakantie nieuwe vriendschappen sluit vanonder de parasol met een boekje. Maar als je er wel voor open staat kan het best eens zijn dat je in je nabije accommodatie-buurman of -buurvrouw een gezellige gesprekspartner ontdekt. Sommige vakanties van gespecialiseerde aanbieders vinden plaats in groepsverband, met vergelijkbare gezinnen in de omliggende accommodaties. Zo hoef je, als je kind eenmaal op bed ligt, niet alleen in je vakantiehuis te zitten maar kan je gezellig een borreltje drinken bij het kampvuur. In sommige gevallen is er tevens sprake van een wekelijkse oppasavond, om ouders de kans te geven zelf lekker het gebied te verkennen.

Adviezen

Zoals bovengenoemd kan de vakantie een sterk sociaal aspect bevatten, en het contact met andere ouders in vergelijkbare situaties kan een waardevolle ondersteuning blijken. Door ervaringen te delen en advies uit te wisselen keer je misschien met nieuwe ideeën en geruststelling huiswaarts.

Goed om te weten!

Ten slotte: als je als alleenstaande ouder alleen op vakantie met je kind wilt en daarbij van plan bent het land te verlaten, moet je wettelijk gezien kunnen aantonen dat je toestemming hebt van de andere ouder (als deze ook ouderlijk gezag heeft). Hiervoor vraag je een speciaal toestemmingsformulier aan dat je indien nodig kan tonen. 

 

 

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Eenoudervakanties


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.