Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Tenerife

Dolfijnen, bounty stranden, een slapende vulkaan en gezellige restaurantjes. Tenerife heeft veel te bieden!

Veel mensen denken bij de Canarische Eilanden aan zon, zee en strand en natuurlijk is dat op dit eiland ook zeker te vinden, maar een vakantie op Tenerife biedt nog veel meer.

Slapende vulkaan

Het letterlijke hoogtepunt op het grootste Canarische eiland is de slapende vulkaan El Teide. De bergrug waar deze vulkaan onderdeel van uitmaakt, scheidt het eiland in twee gedeelten; het zonnige, warme zuiden en het wat instabielere noorden.

Je kunt El Teide zelf bezoeken door naar de voet van de vulkaan te rijden en van daaruit met de kabelbaan naar boven te worden gebracht. Eenmaal aan de top kun je geniet van een adembenemend uitzicht over het gehele eiland. Het is wel aan te raden om vooraf (online) kaartjes te kopen om teleurstellingen ter plaatse te voorkomen. Het unieke maanlandschap rondom te vulkaan is ook zeker een bezoek waard.

Het zuiden van Tenerife

Het zuiden van Tenerife is populair bij toeristen. Hier zijn de badplaatsen Playa de las Americas, Costa Adeje en Los Cristianos te vinden. Allen mét mooie zandstranden en lange boulevards met gezellige restaurants en veel leuke winkels.

Waterpark Siam

Reis je met kinderen, dan mag een dag zwemmen in het grootste waterpark van Spanje - Park Siam - niet ontbreken. Hier vind je de meest snelle en spectaculaire glijbanen van het land in een mooi aangelegd park.

Dolfijnen spotten

De plaats Los Gigantes gelegen aan de oostkust is bekend vanwege de dolfijnen. Hiervandaan vertrekken dan ook verschillende boottochten om een dag(deel) op zoek te gaan naar deze zoogdieren. De kans dat je tijdens zo'n mooie toch dolfijnen zult spotten is bijna 100%!

Zwarte lavastranden

De bekendste badplaats in het noorden van het eiland is Puerto de la Cruz, hier geen witte zandstranden, maar juist zwarte lavastranden. Puerto de la Cruz heeft een zeer gemoedelijke centrum met veel sfeervolle (tapas-) restaurants en terrassen. De dierentuin Loro Parque bevindt zich ook in Puerto de la Cruz. In het achterland kunnen er mooie wandel- en fietstochten worden gemaakt.

Santa Cruz de Tenerife

De hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz de Tenerife, is ook zeker een bezoek waard! Het heeft een gezellig centrum met vele winkels, restaurants en terrassen, maar even ten noorden van de stad bevindt zich een heel breed zandstrand welke vooral door de lokale bevolking wordt bezocht.

Kortom, bezoek Tenerife niet alleen om te genieten van zon en strand, maar huur ook voor een paar dagen een auto en ga lekker op avontuur!

Wil je meer weten over de Canarische eilanden of wil je op vakantie naar Tenerife? Neem dan contact op met je persoonlijke reisadviseur.


zoek
reisagentZoek reisagent voor Tenerife


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.