Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Portugal

Bom dia Portugal! Hier vind je zon, zee en de meest schitterende stranden, maar ook een rijke historie, bijzondere tradities en talloze culturele bezienswaardigheden.

Portugal is het meest westelijke land op het Europese vasteland met als buurland Spanje. De Atlantische oceaan speelt een belangrijke rol in de Portugese geschiedenis. Portugal is één van de oudste landen van Europa, het werd geboren “aqui nasceu o Portugal” in 1139 in Guimaraes. We kunnen het vasteland indelen in verschillende toeristische regio's, maar ook de eilanden Madeira, Porto Santo en de negen eilanden van de Azoren maken deel uit van Portugal. Tijdens een vakantie in Portugal kun je volop genieten van strand, natuur én cultuur.

Porto en het noorden

Porto is de tweede stad in Portugal en staat vooral bekend om de Portowijn die uit de Dourovallei komt. Bezoek daarom zeker een Portohuis in Vila Nova de Gaia. In het noorden vinden we mooie, historische kleine steden zoals Guimaraes en Braga. Voor wandelaars kunnen we het Parque Nacional da Pineda de Gêres aanraden.

De Beiras

Dit is een mooie streek met verschillende bekende badplaatsen, zoals Aveiro - ook wel het Venetië van Portugal - en Figueira da Foz. De meest bekende stad hier is echter Coïmbra, waar je zeker de universiteit en diens bibliotheek moet bezoeken.

Lissabon en de vallei van de Taag

Deze streek kent heel wat leuke bezienswaardigheden, zoals de middeleeuws ommuurde stad Obidos, Alcobaça, Tomar, Fatima en natuurlijk Lissabon. Lissabon is de hoofdstad die dag en nacht leeft en waar de melancholische fado weerklinkt. Absoluut een must-see tijdens een vakantie in Portugal!

Alentejo

'Alem do Tejo', of achter de Taag; daar waar alles draait om tijd en waar alles een beetje trager gaat. Eindeloze velden zonnebloemen..., rust..., ook wel eens het Toscane van Portugal genoemd. Hier vind je mooie historische steden zoals, Evora, Marvao en Beja.

Berlenga eilanden

Vlakbij het vasteland, ter hoogte van Peniche, bevinden zich de Berlenga eilanden. De eilandengroep wordt bewoond door monniken, een vuurtorenwachter en biologen. De eilanden zijn rijk aan natuur en inheemse plantsoorten. Het is tevens een natuurreservaat met broedgebieden voor bijvoorbeeld zeekoeten en zilvermeeuwen.  Het grootste eiland is de Berlenga Grande, welke binnen een uur te bereiken is per veerboot. Ideaal voor een dagtripje dus!

Algarve

Dit is wellicht de bekendste streek voor de toerist. Zon, zee, strand en de Portugese gastvrijheid. Hier kom je heen voor een onbezorgde strandvakantie. Lekker luieren op het strand, wandelen op de boulevards of eten in de gezellige restaurantjes. In deze streek kom je volledig tot rust!

Madeira en Porto Santo

Madeira, met als hoofdstad Funchal, wordt ook wel eens het bloemeneiland genoemd. Dit is een zalige vakantiebestemming voor wie houdt van mooie uitzichten, ongerepte natuur en lekker eten. Het eiland Madeira heeft slechts enkele kleine stranden. Het naastgelegen eiland Porto Santo is echter puur zand en kan gemakkelijk bezocht worden vanuit Madeira.

Azoren

De eilandengroep van negen vulkanische eilanden ligt op dezelfde geografische breedte en op 1450 km van Lissabon. De archipel bestaat uit 3 groepen: de oostelijke eilanden Santa Maria en Sao Miguel, de centrale eilanden Faial, Pico, Terceira, Sao Jorge en Graciosa en de westelijke eilanden Flores en Corvo. Deze eilandengroep is een groene bestemming waar je volop kunt genieten van landschappen die je elders in Europa niet zult tegenkomen. Kom tot rust in de fraaie natuur, bewonder de kratermeren en ontmoet dolfijnen en walvissen. De lokale gastronomie stelt ook zeker niet teleur!

Kortom, wie op vakantie naar Portugal gaat zal verrast worden door de vele verschillende facetten van dit prachtige land. Neem contact op met je persoonlijke reisadviseur om te bespreken welke bestemmingen het beste bij jouw wensen aansluiten.


zoek
reisagentZoek reisagent voor Portugal


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.