Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Malta

De azuurblauw zee met dobberende traditionele vissersbootjes, de historische steden, de vriendelijke bevolking. Ontdek Malta, het is zeker geen dertien in een dozijn eiland!

Malta is voor velen een nog onbekende bestemming. Een vraag die regelmatig gesteld wordt: Is het eigenlijk een op zichzelf staand land, of hoort het bij een ander land? De Republiek Malta is op zichzelf staand en ligt net onder Sicilië in de Middellandse Zee. Naast het grootste eiland Malta, behoren ook onder andere Gozo en Comino tot deze dwergstaat. Op vakantie op Malta zul je verrast worden door de rijke cultuur en schitterende stranden en natuur.

Valletta

Malta is een eiland met ontzettend veel geschiedenis. De hoofdstad Valletta staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en was in 2018 de Culturele hoofdstad van Europa. Een bezoek aan de prachtige Sint-Jancokathedraal in Valletta mag tijdens je vakantie op Malta niet ontbreken!

Aan de andere kant van de haven van Valletta liggen de Drie Steden (Three Cities); Vittoriosa (Birgu), Senglea en Cospicua. In deze Three Cities vind je het authentieke leven van Malta. Het ontstond in de Middeleeuwen en ondanks dat er veel vernietigd is, zijn er nog vele bijzondere gebouwen te bezoeken. Bezoek onder andere de Senglea Basilica kerk, de oude verdedigingsmuur van de Three Cities (Il-Macina) en het bijzondere Inquisitor’s Palace.

malta vakantie

Mdina

Midden op het eiland vind je de voormalige hoofdstad van Malta, Mdina. Deze stad is volledig ommuurd, dus je loopt het stadje binnen via de stadspoort. Dat is al een bijzondere entree! Loop rustig rond en stop bij de Kathedraal van Mdina. Vanuit deze stad kun je op een mooie dag een eind over Malta kijken.

Marsaxlokk

Velen zullen Malta kennen door de kleurrijke, traditionele vissersbootjes. Deze worden “luzzu” genoemd en vind je voornamelijk in het zuiden, in de haven van Marsaxlokk. Het is hier erg toeristisch, maar het is zeker een bezoek waard! Houd je heel erg van vis? Bezoek dan op zondagochtend de traditionele vismarkt.

vakantie op Malta

Gozo

Wanneer je op Malta op vakantie bent, is het aan te raden om ook met de ferry naar het nabijgelegen Gozo te gaan. Velen vinden Gozo mooier dan Malta zelf, maar dit komt waarschijnlijk doordat Gozo rustiger is én omdat de natuur hier veel groener is. Je vindt op Gozo onder andere de Ggantija tempels; een van de oudste tempels van de wereld (zelfs ouder dan Stonehenge!). Het is hier een walhalla voor mensen die van archeologie houden.

Ook het bekende Azure Window, wat in 2017 ingestort is, was te vinden op Gozo. Ondanks dat het er niet meer te zien is, is de plek waar het stond nog zeker een bezoek waard. Er staat een prachtig wit kerkje en je kunt ver over zee kijken. Heerlijk om hier een moment tot rust te komen.

Malta is een veelzijdige eiland met meerdere facetten. Laat je vooral eens verrassen. Zit je eraan te denken om misschien op vakantie naar Malta te vertrekken? Neem contact op met je persoonlijke reisadviseur voor tips en informatie. 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Malta


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.