Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Estland

Estland is een nog redelijk onontdekte en verrassende vakantiebestemming. Het land heeft enorm veel te bieden op het gebied van natuurpracht terwijl de steden en dorpen een lange en bewogen geschiedenis ademen.

Estland beschouwen we over het algemeen als een Oost-Europees land, terwijl het land eigenlijk meer raakvlakken heeft met de Scandinavische landen. De taal lijkt bijvoorbeeld meer op het Fins dan op een Slavische taal. De roerige geschiedenis van Estland wordt gekenmerkt door buitenlandse overheersing. Het land werd opgericht door de Denen maar is daarna Zweeds en Russisch geweest. Sinds 1991 is Estland onafhankelijk. Mede door dit bewogen verleden, is het een bijzonder interessant land om te bezoeken.

Estland is bovendien het walhalla voor natuurliefhebbers. Er zijn vijf schitterende nationale parken en er leven veel dieren in het wild zoals zeehonden, vliegende eekhoorns, beren, lynxen, wolven en wasberen. Elk jaar trekken er honderden vogels naar het land. Estland wordt beschouwd als een van 's werelds beste bestemmingen voor vogelspotters!

Daarnaast staat Estland bekend om de mooie historische steden, talloze meren en moerassen, de kuuroorden, honderden eilanden, het Peipusmeer en de slaperige maar pittoreske dorpjes.

Tallinn

Tallinn is de hoofdstad van Estland en een perfecte bestemming voor een stedentrip. De oude stad is prachtig bewaard gebleven en is bezaaid met mooie Gotische kerken en andere historische monumenten. Er zijn tal van culturele bezienswaardigheden en activiteiten. Daarnaast is de groene stad compact waardoor het makkelijk en aangenaam is om Tallinn te voet te bezichtigen.

Wandel ook zeker langs de brede zandstranden en ruimtelijke promenades van de kuststad.

Haapsalu

De romantische kuststad Haapsalu, in het westen van Estland, is een van de meest fotogenieke steden van Estland. De tijd is hier stil blijven staan. Het historische centrum met de smalle straten en traditionele houten huizen wordt weleens het Venetië van het Noorden genoemd.

De omgeving van Haapsalu is ideaal voor vogelspotters en er zijn goedverzorgde fiets- en voetpaden langs de kust.

De eilanden

De vele eilanden van Estland bieden een rustige omgeving waar je als vakantieganger komt om te genieten van de ongerepte natuur en authentieke charme. Enkele van de meest populaire Estse eilanden zijn Saaremaa, Hiiumaa en Kihnu. De West-Estse archipel is een UNESCO Biosphere reservaat. De meeste Estse eilanden zijn makkelijk per veerboot vanaf het vasteland bereikbaar.

Er zijn zoveel eilanden in Estland, ieder met een heel eigen karakter, dat je het beste bij jouw persoonlijke reisadviseur kunt informeren welke eilanden het beste passen bij jouw wensen.

Saaremaa

Saaremaa is het grootste eiland en staat bekend om het ongerepte landschap, de helende modderbehandelingen en spa’s en het meteoorkraterveld Kaali. Het bijzondere eiland heeft een heel eigen karakter, folklore en cultuur.

vakantie in Estland

Muhu

Op Muhu reis je terug in de tijd. Het eiland staat bekend om de natuurpracht en de unieke oude architectuur. Een bezoek aan het Muhu Museum mag hier niet ontbreken: het dorp Koguva is een uitzonderlijk goed bewaard traditioneel Muhu-dorp, dat nu als openluchtmuseum dient.

Vilsandi national park

Het Vilsandi national park bestaat uit zo’n 150, voornamelijk onbewoonde, eilanden. Veel trek- en broedvogels weten dit gebied te vinden. Het is dan ook erg populair bij natuurliefhebbers en vogelspotters. Vilsandi national park is een bijzonder mooie locatie om te hiken. 

Hiiumaa

De historische vuurtorens en ongerepte natuur zijn de handelsmerk van het tweede grootste eiland van Estland.  De vuurtoren Kõpu is een van de oudsten ter wereld. Tijdens de koudste periode in de winter kun je naar het eiland rijden over de langste ijsweg van Europa. Een ware belevenis!

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Estland


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.