Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

 

- vervolg nieuwsbrief -

Top 8 treinreizen voor op je bucketlist

1. De beroemdste: de Transsiberië Express
Wie kent ‘m niet? Ruim 10.555 kilometer van Moskou naar Vladivostok. De route naar China is ook razend populair, maar die heet de Transmongolië Express. Er zijn verschillende opties in comfort en excursies om deze ‘once in a lifetime’ treinreis te maken.
 

2. De onbekende: De Trans Europa Express
Onbekend allicht, maar één van de allerleukste treinreizen in Europa. Van Moskou naar Nice kun je de 3.315 km afleggen en door maar liefst acht landen gaan: Rusland, Wit-Rusland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Italië, Monaco en uiteindelijk kom je aan in de beroemde badplaats in Frankrijk, namelijk Nice. Het is een historische trein die ooit de Russische aristocratie naar de Franse zuidkust bracht. Maar nu nog is het een prachtige en betaalbare reis met schitterende uitzichten, een goede eerste klasse en een van de meest mooie treinreizen van Europa.
 

3. Meest futuristische: Shinkansen, Japan
Ze zijn de grondleggers van de hogesnelheidslijn, en eerlijk is eerlijk, de daadwerkelijke treinen ogen nog steeds het meest futuristisch, flitsend en supercool. De Shinkansen dus, de toekomst op het spoor! Eenmaal in je leven langs Mount Fuji!
 

4. Lekker kort: Rauma-lijn van Dombås naar Åndalsnes (Noorwegen)
Prachtig Noorwegen! Geniet van deze bijzondere treinreis en laat je verrassen – alsof je het nog niet wist – door de Noorse schatten. Zoals Europa’s hoogste loodrechte rotswand, bij Trollveggen en de Kylling-brug bij Verma. Klein ritje maar hoor: 114 kilometer in anderhalf uur.
 

5. Klein maar fijn: West Highland Line, Fort William naar Mallaig (Schotland)
In anderhalf uur door de hooglanden en lochs, flitsen van de kustlijn, de hoogste berg van UK – de Ben Nevis – per stoomtrein. Jolly well! En daarna een lokaal drankje, je weet wel.
 

6. De Aziatische luxetrein: Eastern & Oriental Express
Fraaie historische rijtuigen, dineren op hoog niveau, hutten met kersenhouten panelen en 24-uurs butlerdienst. Wie zegt dat reizen door Azië afzien is? Langs rijstvelden, couleur locale, stromen en beken, en de schoonheid van Maleisië en Thailand. We willen dan echt niet vliegen naar Singapore en Bangkok.
 

7. De Canadese krachtpatser: Rockey Mountaineer
De reis door de Canadese Rockies staat te boek als een zeer spectaculaire treinreis. Geniet van het overdonderend natuurschoon van Canada en stap uit voor mooie hotelovernachtingen.
 

8. De snelste: Beijing – Shanghai
Het is ’s werelds snelste passagierstrein en de 1.317 kilometer tussen de twee wereldsteden bereik je in slechts ongeveer vierenhalf uur. Waarom zou je dan nog vliegen? De eerste klasse heeft stoelen die volledig plat kunnen! Zo hoort het!

 

De treinreis van je leven door Peru

We worden in de ochtend ontvangen op het busstation van Cusco in een eigen wachtruimte, waar de eerste panfluittonen – niet voor het laatst – klinken om ons warm te maken voor de reis naar één van de grootste bucketlist-bestemmingen ter wereld. In een comfortabel busje rijden we in een uurtje naar het vertrekpunt van onze trein.

 

Belmond Hiram Bingham
In drie tot vier uur maak je de rit van je leven door de Peruviaanse Andes. In luxe, die we uit de film kennen van de Orient Express (dat overigens ook tot de Belmond-stal behoort). We krijgen een tweepersoonstafel toegewezen in het oude antieke rijtuig – een viertje is de andere optie – en bekijken het menu met lekkernijen uit de lokale keuken. Uiteraard drinken we een Pisco Sour bij de lunch en kijken wat rond in de Hiram Bingham-trein. Naast ons restauratierijtuig is er een barwagen en het uitkijk-rijtuig, dat een verfrissende en schitterende blik geeft op de Andes. Hier wordt ook live muziek gespeeld, totdat het tijd is voor een uitgebreide lunch. Langs de ruisende Urubambarivier, met het uitzicht op de bergtoppen en de verwachting van wat komen gaat, weten we dat dit niet alleen de mooiste rit naar Machu Picchu is, maar ook de meest luxe. Na enkele uren zijn we dan echt heel dicht bij ons einddoel. En dat gaat per klein busje omhoog. Na dertig minuten best wel spannend zigzaggen, zijn we er..
 

Machu Picchu
Niets, maar dan ook niets overtreft Machu Picchu. Diezelfde middag worden we met een gids rondgeleid langs de magische stad, legendarisch, wonderschoon en een must see voor elke reiziger. Het complex oogt ergens eenvoudig, als het niet op duizenden meters hoogte had gelegen. De bijzondere naam is, zo blijkt, dat echter wel. In de lokale taal Quechua betekent Machu Picchu ‘Oude berg’. Machu Picchu bestaat uit meer dan 150 gebouwen, variërend van baden en huizen tot tempels en heiligdommen en we lopen de lunch eraf over meer dan 100 trappen (goede schoenen zijn een must). Vaak gehouwen uit een blok, de Inca’s stonden bekend als de beste metselaars ter wereld. En dat alles in de wetenschap dat het complex eeuwen verborgen is gebleven. Pas in 1911 was het Professor Hiram Bingham van Yale die de stad herontdekte. Gelukkig maar, en een terechte naamgever van de trein. We kijken naar de sterrenhemel in de Andes, en de volgende avond rijden we in omgekeerde richting terug met de luxe trein.

 

Altijd al gedroomd van een treinreis avontuur? Maak deze droom werkelijkheid en neem contact op met jouw persoonlijk reisadviseur voor de rit van je leven.

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.