Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Het noorden van Sint-Maarten is Frans en het zuiden is Nederlands. Ieder deel bezit een eigen kenmerkend karakter. Het is heerlijk toeven op dit tropisch eiland en het voelt alsof je twee bestemmingen in één bezoekt. Officieel ben je in Frankrijk wanneer je je in het Franse deel bevindt. Je betaalt er zelfs met de euro. Het Nederlandse deel daarentegen is een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

5 betoverende plekken op Sint-Maarten

Lovers Beach

Met bijna veertig stranden op het eiland, 37 om precies te zijn, is er voor ieder wat wils. Je kunt afhankelijk van de locatie onder meer duiken, surfen, jet-skiën, kitesurfen, wakeboarden en vanzelfsprekend ook lekker zonnen en ontspannen. Alle stranden op Sint-Maarten zijn publiekelijk toegankelijk. Lovers Beach is een adembenemend mooi mini strand. Er past maar net een verliefd stel op. Het is even zoeken naar deze goed verstopte baai, ingeklemd tussen imposante rotsen, maar wanneer je dit strand eenmaal gevonden hebt, dan waan je je in het paradijs. Helaas heeft in 2017 de orkaan Irma zware schade veroorzaakt op Sint-Maarten, ook Lovers Beach heeft er onder geleden. Het is alsnog zeker de moeite waard. Een ander onontdekt strand dat schitterend en doordeweeks heel rustig is, is Plum Bay oftewel Baie aux Prunes.

 

L’îlet Pinel

Dit kleine eiland bereik je vanaf French Cul de Sac per boottochtje van ongeveer vijf minuten maar je kunt er ook met een kajak naartoe. De korte tocht erheen is net zo indrukwekkend mooi als het eilandje zelf. L'îlet Pinel is een fraaie plek om te snorkelen en te genieten van een dagje strand. Er zijn hier verder geen bezienswaardigheden of voorzieningen behalve twee restaurants. Hier komt je echt puur voor de prachtige stranden.

 

 

St. Barth

Leuk voor een dagtrip is het mondaine eiland Saint-Barthélemy, bekend als St. Barth. Met de veerboot ben je er binnen veertig minuten of je vliegt er in een kwartier heen. St. Barth is het Caribische Saint-Tropez. Hier kom je de jetset tegen uit alle hoeken van de wereld - het is een geliefde vakantiebestemming bij supersterren zoals Beyonce, Jennifer Lopez en de Kardashians.

 

Pic Paradis

Voor het beste uitzicht van Sint-Maarten klim je zo hoog mogelijk op de Pic Paradis, de hoogste heuvel van het eiland (424 meter hoog). Met de auto kom je al een heel eind maar het laatste stuk moet je lopen. Over hoogtes gesproken: voor de durfals is The Flying Dutchman een leuke attractie. Eerst klim je omhoog met de stoeltjeslift en daarna begint de afdaling met 's werelds steilste tokkelbaan.

 

 

De onderzeewereld

In het noordoostelijk deel van het eiland is het nationale natuurreservaat gelegen. Het doel van het reservaat is om de belangrijkste ecosystemen van het eiland te behouden zoals de koraalriffen en de mangrovenbossen. Voor de zuidkust is er tevens een onderwaterpark, het Man of War Shoal Marine Park, een walhalla voor duikers. Sowieso is het een genot om te duiken of snorkelen bij Sint-Maarten met de vele tropische vissen en koraalriffen. Er zijn georganiseerde snorkel- en duikexcursies maar je kunt de onderwaterwereld natuurlijk ook op eigen houtje verkennen. Bij het eerdergenoemde îlet Pinel kun je heel fijn snorkelen bijvoorbeeld en bij Rocher Créole.

 

Kortom, Sint-Maarten heeft veel te bieden op het gebied van strand en natuur. Wil je dat graag afwisselen met een dagje stad? In de drukke hoofdstad van het Nederlandse deel van het eiland, Philipsburg, is het hartstikke gezellig met vrolijk gekleurde huisjes, souvenirwinkeltjes, cafés en restaurant. Dit alles met een tropisch klimaat en een Caribische sfeer. What's not to like?

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.