Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

- Vervolg nieuwsbrief

De zonnige Canarische eilanden

De Canarische Eilanden zijn vulkanisch van oorsprong. Ze liggen in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. Zowel in de winter als in de zomer kent dit eilandengroep in de Atlantische Oceaan een warm en zonnig klimaat.

Stranden

Bij elkaar hebben de eilanden een kustlijn van honderden kilometers met prachtige stranden, van zwarte vulkanische zandstranden tot fotogenieke goudgele zandstranden en verborgen baaitjes waar je vanuit de rotsen in het warme water duiken kunt.

Het strand van Maspalomas is waarschijnlijk het bekendste strand van de Canarische Eilanden. Het ligt in het zuiden van Gran Canaria direct naast het natuurreservaat Maspalomas Dunes wat voor een schitterend totaalplaatje zorgt.

Nationale parken

Er zijn zestien nationale parken in Spanje. Een kwart daarvan bevindt zich op de Canarische eilanden. De eilanden kennen dan ook een rijke flora en fauna. Op de eilanden Tenerife en Lanzarote zijn twee bijzonder fraaie nationale parken, het Nationaal park Teide en het Nationaal Park Timanfaya.

Timanfaya op Lanzarote bestaat uit een markant vulkanisch ‘maanlandschap’. Vanuit restaurant El Diablo heb je een buitengewoon uitzicht over het park en kun je ondertussen genieten van een hapje en een drankje. Restaurant El Diablo maakt gebruikt van de vulkanische warmte door erop te koken. Leuk weetje: in de nabije omgeving van Timanfaya, in La Geria, wordt wijn verbouwd die door de neergeslagen lava een unieke smaak heeft.

 

Nationaal park Teide is een van de meest bezochte nationale parken van de wereld. Pico del Teide is met 3718 m de hoogste berg van Spanje en de op twee na hoogste vulkaan ter wereld vanaf zijn basis in de oceaanbodem. Met een panoramische kabelbaan kun je vlak onder de top van El Teide komen.

Onderwatermuseum

Sinds enkele jaren bestaat het Museum Atlantico in Lanzarote - of moet ik zeggen onder Lanzarote. Het is namelijk het eerste onderwatermuseum van Europa.

De sculpturen van de Britse kunstenaar Jason deCaires Taylor worden langzaam één met de zee wanneer ze met de tijd begroeid raken door hun omgeving. Om de beelden te zien kunnen bezoekers ofwel duiken of meevaren met een boot met glazen bodem.

Kortom, er is veel te zien en te doen op de Canarische eilanden en dan heb ik het nog niet eens gehad over de vele schilderachtige stadjes en dorpen waar je heerlijk kunt wandelen, shoppen en een lekker hapje eten. Tip! Proef de Papas arrugadas.

Herfst en winter in Zweden

Zweeds Lapland

Het uiterste noorden van Zweden is een droom voor de avontuurlijke reiziger. Hier ontdek je de Sami cultuur, maak je een huskytocht, ga je ijsvissen, skiën of op sneeuwscootersafari. Wanneer je kampeert of in een stuga verblijft, dan voel je je verbonden met de natuur. Tip voor het ultieme vrijheidsgevoel: ijszeilen op een bevroren meer.

Het ijshotel

Het eerste ijshotel ter wereld is gelegen in Jukkasjärvi, ongeveer 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Sinds 1989 wordt elk jaar het hotel opnieuw gebouwd en elke zomer smelt het hotel weer weg.

Niet alleen de muren maar ook alle meubels tot aan de bedden toe worden van grote blokken ijs en sneeuw gemaakt. Kunstenaars uit verschillende landen worden uitgenodigd om de meest waanzinnige ijssculpturen te maken.

Er is zelfs een ijskapel zodat koppels geheel in stijl elkaar het ja-woord kunnen geven! De temperatuur in het hotel schommelt tussen min 5 en min 7 graden. Sinds 2016 zijn er ook chalets die het hele jaar door blijven staan.

Voor jong en oud

Het grootste pretpark van Scandinavië ligt in Göteborg. In het Liseberg Amusementspark vind je een enorme keuze aan attracties, voorstellingen en spannende achtbanen. Vlak naast Liseberg vind je tevens Universeum, een gigantisch wetenschapscentrum met maar liefst zeven verdiepingen. Hier wandel je door een overdekt tropisch regenwoud, experimenteer je met leerzame proefjes en 'ontmoet' je de meest bijzondere vissen in gigantische aquaria.

Småland is een ware trekpleister voor families. Hier kun je op elandensafari in het elandenwoud Smålandet. Een andere aanrader in dezelfde streek, helaas wel alleen open van mei t/m september, is het attractiepark Astrid Lindgrens Värld. Hier ontmoet je Pippi Langkous en alle andere karakters uit de boeken van Astrid Lindgren. 

Bruisende steden

De hoofdstad van Zweden is gebouwd op veertien eilanden die door maar liefst 57 bruggen met elkaar verbonden zijn. Wandel door de schitterende oude stad en bezoek de vele musea die de stad rijk is, onder meer het oudste openluchtmuseum ter wereld, Skansen, het Moderna Museet en natuurlijk het Abba museum.

Wist je dat de oude stad van Stockholm een van de best bewaarde Middeleeuwse stadsharten van Europa is? In de winter hangt er een speciale sfeer in Stockholm met alle feestverlichting en kerstmarktjes. De afstanden in de stad zijn bovendien kort en het openbaar vervoer is goed geregeld.

Behalve Stockholm zijn ook Göteborg en Malmö bruisende steden met verrassend veel bezienswaardigheden. Van natuur tot cultuur, de Zweedse steden bieden voor elk wat wils.

Neem contact op met mij voor meer informatie en om te bespreken welke bestemming het beste aansluit op jouw wensen. Ook voor een vakantie in eigen land help ik je graag!

 

 

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.