Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Je vervelen tijdens de kerstvakantie in eigen land? Dat is nergens voor nodig, er is genoeg te doen en te zien. Bekijk Nederland eens van een andere kant.

Bijzonder overnachten

Wist je dat je ook in Nederland op wel heel originele plekken kunt overnachten? De overnachting is een belevenis an sich. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er slapen: in een wijnvat, hoog in de bomen, in een yurt of tipi, in een watertoren, in een pipowagen, op een enorm cruiseschip of in een vliegtuig, in een havenkraan of in een vuurtoren, in een drakenei, op een pier met weids uitzicht op zee of in een voormalige gevangenis. Het kan allemaal!

 

Van noord naar zuid

Wil je even aan de drukte ontsnappen en uitwaaien in de natuur? Ga dan lekker fietsen langs de LF kustroute. Deze 610 km lange route door Nederland is genomineerd voor fietsroute van het jaar 2021.

Het is een prachtige en veelzijdige route die jou van noord naar zuid, door duinen en betoverende natuurgebieden voert, langs gezellige pittoreske dorpen en mooie historische steden. Je kunt één of meerdere delen van de route afleggen. Ideaal als fietstocht van meerdere dagen met tussenstops om nieuwe plaatsen te verkennen. Dit is echt vakantie in eigen land.

Alleen op de wereld

In de zomer stromen de waddeneilanden vol maar in de winter is het er sereen en kalm. Ben je deze kerstvakantie op zoek naar rust? Overweeg dan een vakantie op het mooie Ameland. Wist je dat zo'n 40% van alle plantensoorten van Nederland op het eiland voorkomen? Je vindt er sprookjesachtige bossen, moerassen, twee natuurgebieden, kilometers en kilometers zandstranden, hoge duinen en authentieke dorpen. Er heerst een bijzondere sfeer in de wintermaanden. Je waant je soms alleen op de wereld in het winterlandschap, dicht bij de ongerepte natuur.  Er zijn veel fraaie wandelpaden en maar liefst 90 km aan fietsroutes.

 

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.