Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

- Vervolg nieuwsbrief

De mooiste bezienswaardigheden van Chili

Ga naar het einde van de wereld
Patagonië is het meest zuidelijkste puntje van Chili en dat voelt hierdoor als het einde van de wereld. Het gebied is veelal onbewoond en dit zie je terug in de natuur. Het is een prachtig natuurgebied en voor veel reizigers de nummer één bezienswaardigheid van het land. Vaar met een bootje door de Marble Caves, deze grotten zijn uitgehouwen door het blauwe water. Bezoek ook het Magdalena Island waar enorm veel kleine pinguïns leven.
 

Ontdek het gevarieerde landschap van Torres del Paine
Torres del Paine is een van de mooiste natuurgebieden ter wereld en een van de belangrijkste nationale parken van Chili. Het is daarnaast ook het grootste natuurpark waar je een gevarieerd landschap hebt. Zo vind je hier een gletsjer die tientallen meters boven een meer uitsteekt. Daarnaast heb je een Franse vallei waar je een uitzicht heb op de Los Cuernos. Deze rotsen zijn bedekt met sneeuw wat voor een magisch effect zorgt. Vergeet niet de Los Torres te bezoeken, de bekendste bergen van het park. Ze zijn rozerood van kleur en de toppen zijn wit graniet. Neem je camera mee en maak hier prachtige foto’s!
 

Bezoek de kleurrijke hoofdstad van Chili
Santiago is de hoofdstad van Chili en hier verveel je je nooit. Het is een prachtige plek om wandelingen te maken en om te slenteren door de stad. Zo vind je hier het Palacio de la Moneda, het presidentiële paleis midden in het centrum. Verken ook de vele musea van Santiago waar je moderne kunst kan vinden, maar ook tentoonstellingen over de geschiedenis. Maak ook een ritje met de kabelbaan die over de stad gaat. Je hebt hier het beste uitzicht op Santiago. Combineer dit gelijk met een bezoekje aan het Parque Metropolitana. Dit is één van de grootste stadsparken ter wereld waar je gezellig met de locals kan praten.

 

Reis af naar het noorden
In het noorden van Chili vind je de Atacama Desert. Het is de droogste woestijn ter wereld met een bijzonder landschap. Met gemiddeld 1 milimeter regen per jaar is de woestijn een prachtige plek om te ontdekken. Huur een board en ga sandboarden vanaf de zandduinen. Verken de indrukwekkende lagunes Miscant en Miñiques die worden omringd door prachtige heuvels. Rij naar de El Tatio Geysers die op een hoogte van 4300 meter liggen of ga kamperen in de woestijn. 's Nachts is er een indrukwekkende sterrenhemel die je niet snel zal vergeten.

Vijf redenen om naar Argentinië te reizen

1. Argentijnse wijn
Het is een bijzondere belevenis om een glas te wijn te drinken in de stad waar deze vandaan komt. En laat Argentinië daar nu de perfecte bestemming voor zijn, het is namelijk het zesde grootste wijn producerend land ter wereld. Bovendien bieden talloze Argentijnse wijnhuizen rondleidingen en proeverijen.
 

2. Watervallen van Iguazú
De watervallen werden in 1984 als een natuurlijke Werelderfgoedlocatie door de UNESCO opgericht. Samen met Nahuel Huapi National Park in Patagonië, is Iguazú Falls een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in Argentinië, en met goede reden. Bezoekers kunnen genieten van het adembenemende uitzicht, eventueel in combinatie met rondleidingen, tochten en watersport aan de voet van de watervallen.
 

3. Paarden en gauchos
Paarden maken deel uit van de Argentijnse cultuur sinds de gauchos (Argentijnse cowboys) rondtrokken over de uitgestrekte vlakten van het land. Kruip in de huid van deze avonturiers en schrijf je in voor pololessen, bekijk races in een hippodrome of boek een dagtocht voor een ritje door het Argentijnse landschap.
 

4. Glaciers Nationaal Park
In 1981 werd het Glaciers Nationaal Park opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. De gletsjers in het park zijn voornamelijk zichtbaar rond twee meren, Argentino en Viedma. Bij deze meren kun je spectaculaire verschijnselen zien, waarbij stukken ijs van de gletsjers loslaten en met veel kabaal de zee in verdwijnen.
 

5. Geologie en gastronomie in Salta
De stad Salta biedt een schat aan ervaringen, van geologische wonderen tot het plezier van de lokale gerechten, tot een interessante cultuur en geschiedenis. Je kunt hier genieten van rondleidingen door de Calchaquí-vallei of een uitstapje naar de kleurrijke rotsformaties en rustige dorpen. De regio Salta staat ook bekend om zijn heerlijke wijnen en traditionele gerechten zoals humitas, locro en empanadas.

 

Maak de rondreis van je leven door Chili of Argentinië en combineer dit met een bezoek aan Paaseiland! Neem contact op met jouw persoonlijke reisadviseur voor meer informatie over de mogelijkheden.

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.