Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Wandelen op Madeira

Dankzij de levada's en de overweldigende natuur is het bloemeneiland Madeira een unieke wandelbestemming.

Madeira is een uitstekende bestemming als je wilt wandelen. Het lijkt ervoor gemaakt te zijn. Wandelen langs de levada’s is een prachtige manier om dit verrassende eiland in de Atlantische Oceaan te ontdekken.

Wandelpaden op Madeira

Wandelen op Madeira kunnen we allemaal: geen pittige trektochten met grote stijgingen of duizelingwekkende afdalingen. De meeste wandelpaden op Madeira zijn makkelijk te lopen. Soms leiden de paden je wel langs steile afgronden en over enge richels waardoor het spannend genoeg is voor iedere wandelaar, zelfs voor ervaren hikers. De ludiek aangelegde paden dwars door een berg waarbij je door een serie tunneltjes kunt lopen is bovendien erg leuk wanneer je gaat wandelen met kinderen op Madeira.

Wandelen lands levada's

De meest bekende wandelroutes op Madeira lopen langs levada's. Dit zijn voormalige irrigatiesystemen die je tot diep in de laurasilvabossen van het eiland voeren, waar je heerlijk geniet van de intense rust. Wandelpaden voeren strak langs de levada's en maken het mogelijk om de mooiste delen van het eiland te bereiken. Zo zijn diverse watervallen en glasheldere meertjes uitsluitend via de wandelroutes langs levada's bereikbaar.

Hiken in de bergen

Enkele mooie wandelroutes lopen langs grillige gevormde formaties in het binnenland van het eiland. De beste hike op Madeira is de PR1 trekking van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo. Het is een 7 km lange wandeling van circa 4 uur die de op twee na hoogste bergtop verbindt met de hoogste bergtop van het eiland. De PR1 trail is op een hoogte van ca 1.500 meter boven de zeespiegel gelegen.

Hierdoor wandel je vaak door de wolken,wat voor een unieke ervaring en fraaie plaatjes zorgt. Het is een afwisselende route, langs kloven (met hek), waterkanalen en door tunneltjes. Op de top van Pico Ruivo kun je bij helder weer van kust tot kust kijken - wat echt adembenemend is. De route loopt van Vereda naar Areeiro.

madeira wandelen en hiken

Wandelen met kinderen op Madeira

Een wandelvakantie met kids vanaf 6 of 7 jaar is prima te doen op Madeira. Door de tunnels op sommige wandelpaden ervaren ze het wandelen als een waar avontuur. Sommige routes voeren door een berg heen en je moet dan door diverse lage tunnels. Bukken, zaklamp aan en gieren van de pret. Zorg sowieso voor een zaklamp wanneer je dit soort wandeling maakt. Ook met baby's of peuters is wandelen op Madeira mogelijk, maar dan is een stevige draagtas of draagdoek aanbevolen.

Individuele wandelreis of een groepsreis?

Afhankelijk van je voorkeur en gezelschap kun je kiezen voor een individuele of groepsreis. Een meerdaagse wandelvakantie op Madeira is erg leuk in groepsverband. Diverse reisorganisaties waar wij mee samenwerken bieden een leuke groepswandelreis. Wandelen in gezelschap is immers heel anders dan op eigen houtje een gebied verkennen. Je wandelt op een gezellige en gemakkelijke manier in groep.

Wandel je liever alleen, bijvoorbeeld als stel of met de kinderen, kies je voor een individuele wandelvakantie op Madeira. De reisadviseurs van Personal Touch Travel regelen zelfs volledig verzorgde individuele wandelreizen naar Madeira,. Als je er zelfstandig op uit trekt, is het aanbevolen om van tevoren een goede wandelkaart of reisgids te kopen.

Geschreven door persoonlijk reisadviseur Ruby Verboom


zoek
reisagentZoek reisagent voor Wandelen op Madeira


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.