Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Strandvakantie Egypte

Egypte, in het noordoosten van Afrika, ligt op slechts 5 uur vliegen en is een heerlijke zon-, zee- en strandbestemming.

Bij Egypte denk je al gauw aan de piramiden van Gizeh, een nijlcruise of de levendige hoofdstad Caïro. Maar wist je dat Egypte ook een aantrekkelijke bestemming is voor jouw duik- of strandvakantie? De vele hotels hebben, naast een (aangelegd) zandstrand, vaak ook nog een huisrif in de Rode Zee. Hierdoor kan een frisse duik in de Rode Zee gelijk gecombineerd worden met een snorkelactiviteit. Deze zee is beroemd om de koraalriffen en staat bekend als één van de mooiere plekken ter wereld om te duiken of te snorkelen.

Naar het strand in Egypte

Waar kun je het beste verblijven in Egypte wanneer je van een strandvakantie wilt genieten? Hurghada, Dahab en Sharm el-Sheikh zijn de bekendste badplaatsen van Egypte. Marsa Alam is op dit moment een onbekendere badplaats, net zoals het opkomende Makadi Bay.

Hurghada

Tijdens een verblijf in de badplaats Hurghada, direct gelegen aan de Rode Zee, kun je een strandvakantie combineren met een bezoek aan het oudste gedeelte van de stad, waar je diverse markten en winkels treft. Ook kun je vanuit Hurghada met een dagtocht de steden Caïro of Luxor bezoeken. Je dient wel rekening te houden met een lange dag en veel reistijd, de gemiddelde reistijd is namelijk circa 4 tot 5 uur per enkele reis. Desondanks mag het maken van een excursie in de woestijn zeker niet ontbreken tijdens een strandvakantie aan de Rode Zee!

In Hurghada ben je voor een strandvakantie helemaal op je plek, met ruim 30 km aan zandstrand. De meeste hotels hebben een privé strand zodat je direct vanuit je hotelkamer het strand op kunt lopen. Lekker ontspannen en af toe even snorkelen bij het huisrif: het is allemaal mogelijk. Daarnaast kan je georganiseerde duiktrips maken. In de zomermaanden kan het hier extreem warm zijn, maar door de zeewind wordt het al een stuk aangenamer.

Dahab

Dahab stond lange tijd bekend als 'hippiedorp' en kent een ongedwongen sfeer. Hier zul je voornamelijk backpackers, windsurfers en duikliefhebbers tegenkomen. Dahab biedt vele mogelijkheden om je duikbrevet te halen. Volgens velen is dit dé mooiste plaats om te duiken in Egypte. Dankzij de windomstandigheden in en rond Dahab is de stad tevens geliefd bij windsurfers en kitesurfers. Ben je op zoek naar een levendige omgeving met een gezellige uitgaansleven? Dan zul je je in Dahab  zeker niet vervelen.

Sharm-el-Sheikh

Sharm el-Sheikh, wat ligt op het schiereiland Sinaï in het oosten van Egypte, heeft net als Hurghada veel strandmogelijkheden. Hier behoren snorkelen, duiken en allerlei wateractiviteiten zoals waterskiën en kitesurfen zeker tot de mogelijkheden! In Na'ama Bay is het goed toeven dankzij de vele gezellige winkels, bazaars en terrasjes. Tip! Leuk als dagtocht: de veerboot nemen tussen Hurghada en Sharm-el-Sheikh. De tocht duurt circa 1,5 uur.

Op een steenworp afstand van Sharm-el-Sheikh bevindt zich het Nationaal Park Ras Mohammed. Het park beslaat een deel land én een deel zee. In het gebied is meer dan 220 soorten koraal te vinden en leven er zeeschildpadden en meer dan duizend vissoorten waaronder clownvissen en reuzenmanta's. In het park zijn ook twee eilanden, waarvan er één met een onderwatergrot. Een toeristische trekpleister is het 128 meter lange scheepswrak van de Britse SS Thistlegorm.

Dahab Egypte

El Gouna & Marsa Alam

El Gouna is een kunstmatig aangelegde plaats en bestaat uit verschillende eilanden die middels bruggen met elkaar zijn verbonden. Ook hier treft je veel privé stranden aan. El Gouna is gelegen op circa 75 kilometer van Hurghada.

Marsa Alam, in het zuiden van Egypte, is een badplaats die populariteit aan het winnen is. Het is hier echter nog altijd rustiger dan in Hurghada of in Sharm el-Sheikh. Marsa Alam heeft uiteraard een mooi zandstrand, maar de plaats staat ook bekend om haar dolfijnen. Het beschikt namelijk over het grootste natuurlijke woongebied van dolfijnen ter wereld. Dit zorgt ervoor dat je hier de mooiste dolfijnen in het wild kunt bewonderen.

Meer weten? Neem dan contact op met jouw persoonlijk reisadviseur voor meer informatie.

Geschreven door persoonlijk reisadviseur Renate Soer


zoek
reisagentZoek reisagent voor Strandvakantie Egypte


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.