Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Sicilië

De citroen- en sinaasappelbomen steken prachtig af tegen de blauwe lucht net als de Etna tegen de kraakheldere blauwe zee. Sicilië is een betoverende bestemming.

Sicilië is een Italiaans eiland gelegen midden in de Middellandse Zee met een kustlijn welke in het zuiden voornamelijk uit zandstranden bestaat terwijl in het noorden de stranden rotsachtig zijn. Naast dat het eiland heuvelachtig is en bergen heeft, domineert de Etna hier. Deze vulkaan is de grootste van Europa en nog altijd actief. Gemiddeld is er elk jaar wel een uitbarsting. De Etna is gelegen in een beschermd gebied.

Sicilianen zijn niet bang voor de Etna. Zij leven met het motto dat de Etna het leven neemt maar ook leven geeft. Let op! Het is niet alle dagen mogelijk om de vulkaan te bezoeken. Dit heeft te maken met eruptiegevaar. Op Sicilië tref je ook nog een aantal megalieten aan. Deze staan ten noorden van de Etna.

Strand

Het strand van Palaia bij Catania is één van de bekendste stranden bij Catania. Liever een strand met wat ‘locals’? Ga dan naar Spiaggia della Playa en geniet gelijk van de prachtige uitzichten over onder meer de Etna. In de zomermaanden is Cefalu een drukbezocht strand maar in het voor-/najaar is het er sereen en rustig. Vanaf het water bij Cefalu is er uitzicht op het dorpje La Rocca en het natuurgebied Parco Naturale Regionale Delle Madonie. Tussen Palermo en Trapani ligt tevens een schitterend zandstrand van circa 2 kilometer.

Cultuur

Strand en cultuur afwisselen? Bezoek dan het strand bij Noto en combineer een strandbezoek met een bezoek aan deze barokstad die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Grieks verleden is ook te vinden op Sicilië. De stad Agrigento herbergt de Valle dei Templi. Taormina is het oudste stadje van Sicilië met Romeinse invloeden. Bezoek hier het Teatro Greco- Romano.

Noto, in 1693 verwoest door een aardbeving, is een barokstad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Stad

Op Sicilië zijn meerdere steden die een bezoek waard zijn.

  • Levendig Palermo, de hoofdstad van Sicilië ligt zowel aan de Middellandse zee als ook aan de Tyrrheense zee.
  • Havenstad Syracuse, de geboorteplaats van Archimedes, de beroemde wiskundige en ingenieur.
  • Pittoresk Cefalu met de Normandische invloeden, kapellen met mozaïeken en Arabische huizen.
  • De wijnliefhebber kan een bezoek aan Marsale niet overslaan. Deze gelijknamige stad staat bekend om haar zoete wijn.

sicilië ontdekken

Platteland

Uniek overnachtingen op het platteland? Verblijf dan bij een agriturismo, een verblijf op het platteland, en in de avond schuift u aan voor een gezamenlijke maaltijd met de hele Italiaanse familie! Dit is 100% genieten van een gastvrij Sicilië met een verfijnde keuken en heerlijke wijnen. Wees welkom op Sicilië! Sicilië is een heerlijke zomerbestemming maar ook in het voor-/najaar is het er heerlijk toeven. De temperatuur ligt dan op circa 20 graden. In de zomer loopt de temperatuur op tot boven de 30 graden.

‘Leave the gun. Take the cannoli’ (- The Godfather)

Geschreven door persoonlijk reisadviseur Renate Soer


zoek
reisagentZoek reisagent voor Sicilië


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.