Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Exotisch Sardinië

De kleuren op en rond Sardinië zijn overweldigend. 'Vijftig tinten groen en blauw' zou een mooie beschrijving zijn.

Sardinië geurt als geen ander door de Mirto, Kerrie-heideplanten en de Rozemarijn. Dit eiland verwelkomt graag en gastvrijheid staat hoog in het vaandel, met name aan de noordkust, rond Palau. De kleuren op en rond het eiland zijn overweldigend. Mei en juni zijn voor de bloemenliefhebbers de mooiste maanden, dan is er een bloemenzee op de velden en bergen te zien. Hier leeft men nog dicht bij de natuur, omringd door de elementen water, wind, zon (dagelijks aanwezig in optima forma) en aarde.

Sardinië is één van de oudste plekken op onze aarde. Er zijn onderzoeken gedaan naar de gesteenten waarbij er rotsen zijn aangetroffen die tussen de 300 miljoen en 500 miljoen jaar oud zijn! Archeologisch gezien is het een hele bijzondere plek met een prachtige geschiedenis, die het onderzoeken waard is.

Porto Pollo

Porto Pollo is een prachtige baai. Ontbijt en dineer bij hotel Le Dune op een terras boven de zee! Het ontvangst is hartelijk en sympathiek. Porto Pollo is behalve een prachtige locatie ook de thuishaven voor veel wind- en kitesurfers. Er zijn veel surfscholen die, behalve het aanbieden van lessen en het nieuwste materiaal, cursusweken voor kinderen vanaf 8 jaar organiseren. Een geweldige sportieve invulling van een mooie gezinsvakantie. Duikers kunnen hier ook hun hart ophalen. Pluspunt: hier loopt de zee langzaam af en dit maakt het zandstrand geschikt voor kleine kinderen. Misschien spot je zelfs wel een school dolfijnen!

Een bezoek aan een Nuraghe, een typisch Sardische toren, of een 'Giant's grave' behoort zeker tot de must-do's. We kunnen je zelfs aan een goede Engelssprekende gids koppelen.

Sardinië is geen bulkbestemming met bustransfers en veel nachtvertier. Het is wél geschikt voor de ondernemende en soms sportieve vakantieganger, voor de rustzoeker en vanzelfsprekend voor alle liefhebbers van het mooie Italië.

Verder naar het Oosten kom je in een luxe deel van Sardinië: de Costa Smeralda, met onder meer de badplaats Porto Cervo. Hier tref je vooral dure hotels, luxe villa's, jachthavens en winkels die P.C. Hooftstraat-waardig zijn.


zoek
reisagentZoek reisagent voor Exotisch Sardinië


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.