Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Riviercruises

Luxe relaxen op een heerlijk schip terwijl je telkens een nieuwe bestemming ontdekt, dat is niet verkeerd!

Velen hebben inmiddels het cruisen ontdekt. Dat is ook niet gek want zeg nou zelf: luxe relaxen op een heerlijk schip en dan ook nog telkens iets nieuws zien zonder elke keer je koffer te moeten pakken, dat is zeker niet vervelend. In de wereld van cruises is de riviercruise een aparte product.

Het verschil tussen de zee- en de riviercruise

Bij een riviercruise volg je de rivier, die dwars door het land of meerdere landen loopt. Je bezoekt vaak rijke culturele steden en overdag geniet je op het zonnedek zeker ook tijdens het varen van de mooie omgeving.

Bij een zeecruise vertrek je vanuit een haven en vaar je veelal juist ‘s nachts naar de volgende haven. Ook hier bezoek je overdag vaak grotere steden of is er een mogelijkheid om een excursie te doen.

Waarom een riviercruise

 • Het is bijna sprookjesachtig om vanaf het water rustig de landschappen voorbij te zien glijden. Er is altijd wat te zien. Het varen op rivieren doet iets met je. Het ritme creëert een heerlijk ontspannen gevoel. 
 • Een riviercruiseschip is als een boetiekhotel, maar elke dag word je wakker op een andere plaats, zonder dat je moet sjouwen met koffers.
 • Het is er nooit te druk en er is een vriendelijke, ongecompliceerde sfeer.
 • Heerlijk eten is een van de basiskenmerken van riviercruises.
 • De panoramische ramen van de restaurants en de bars geven elk diner een extra dimensie door het zicht op het voorbijkabbelende water.
 • De bemanning weet precies hoe het de gasten naar hun zin moet maken. Door het kleine aantal passagiers is de service veel persoonlijker. 
 • Grote rivieren zijn vaak de culturele en historische slagader van de regio’s waar ze doorheen stromen. Er valt zoveel te ontdekken, van beroemde wijngaarden en imposante kastelen tot de mooiste kunststeden.

Routes en bestemmingen

Er zijn vele mooie routemogelijkheden: zoals de klassieke Rijn- en Moezelcruises in Duitsland of de Seine, de Rhône, de Gironde met de Bordeaux wijnstreek in Frankrijk. In Portugal is de Douro een perfecte cruise route. Een absolute aanrader is de Donau, die maar liefst door tien landen stroomt. Er zijn heel wat verschillende schepen, met verschillende reisformules. De Wolga brengt je van Moskou naar Sint-Petersburg. 

Nieuw zijn de fantastische cruises in Azië, Afrika en Amerika:

 • Om Cambodja en Vietnam te ontdekken is een Mekongcruise ideaal.
 • Wat dacht je van kleurrijk Indië via de Ganges? 
 • De Yangtze en de Irrawaddy zijn rivieren waarop je respectievelijk China en Myanmar kan exploreren.
 • In zuidelijk Afrika zijn er cruises op de Zambezi rivier, in combinatie met safari’s, de Victoria watervallen en Kaapstad of Johannesburg.   
 • Avontuurlijk cruisen op de Amazone en Peru exploreren. 

Kerst en Nieuwjaars cruises

Bijzonder populair de laatste jaren zijn de Kerstmarkt of -shopping cruises. Dit zijn veelal korte cruises van circa 4 dagen met vertrek uit Nederland die bijvoorbeeld Keulen en Düsseldorf aan doen om de kerstmarkten te bezoeken.

Ook steeds meer gewild zijn de cruises met Kerst en/of oud en nieuw. Geheel in kerstsfeer varen op prachtig versierde schepen met een feestelijke kerstborrel en speciale avonden heerlijk genieten van kerst aan boord is geen straf. Zelf nergens voor hoeven zorgen, geen boodschappen hoeven doen en je diner wordt geserveerd aan tafel.

De Oud en Nieuwcruises zijn qua sfeer ook heel speciaal: feest en vuurwerk op het water en vanaf het water het vuurwerk en de lampjes zien aan land. Zo begin je hat jaar goed.

Kortom, er is altijd wel een reden om te cruises en een cruise die bij jou past.

Meer weten, bespreek het met je eigen Personal Touch Travel Reisadviseur!

Geschreven door persoonlijk reisadviseur Ruby Verboom


zoek
reisagentZoek reisagent voor Riviercruises


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.