Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Madeira en Porto Santo

De Portugese eilandengroep Madeira staat bekend om haar bloemen, vulkanische rotspartijen en wonderschone natuur. Je kan hier terecht voor een wandel- of duikvakantie, of gewoon om te genieten van de rust en het klimaat.

Madeira, ook wel het bloemeneiland genoemd, is één van de vele vulkanische eilanden in de Atlantische oceaan. Het ligt zo’n 600 km ten westen van Marokko.

Klimaat

Het eiland kent het hele jaar door een aangename temperatuur. In de zomermaanden stijgt de temperatuur zelden boven de 30°C en in de winter is het vaak nog steeds 20°C. Dit zachte klimaat heeft ook een positieve invloed op al de kleurrijke flora en fauna die je hier vind in overvloed.

Funchal

De hoofdstad van Madeira is Funchal. Dit is de perfecte locatie om te verblijven en de stad en de rest van het eiland te verkennen. Neem bijvoorbeeld de kabelbaan naar Monte, een plaats die populair is bij toeristen. Tijdens deze tocht heb je schitterend uitzicht op de baai van Funchal. Op de terugweg kan je weer afdalen richting Funchal met een heuse mandenslee: duidelijk de leukste attractie!

Deze stad is ook een bekende stop voor cruiseschepen. Vooral rond de jaarwisseling liggen hier veel schepen, omdat de passagiers dan kunnen genieten van het prachtige vuurwerk.

Hoogtepunten van het eiland

Om de rest van het eiland te verkennen zijn er vele excursies mogelijk. Voor de ultieme vrijheid huur je een auto op het eiland en ga je zelf op verkenning. Onderstaande hoogtepunten zijn dan echt de moeite waard.

Bezoek leuke, authentieke dorpjes zoals Santana. Je vind hier bijvoorbeeld driehoekige huisjes met rieten daken tot aan de grond.

 

In het meest zuidwestelijke puntje van het eiland vind je Porto Moniz. Door de vulkanische meren waar je in kunt zwemmen is het hier heerlijk vertoeven. In dit dorp is tevens een aquarium gevestigd in een historisch fort. De grote bassins met roggen en haaien zijn erg indrukwekkend.

Ribeiro Frio staat, naast de mooie natuurpaden, bekend om de forellenkwekerijen. Uiteraard zijn hier genoeg gespecialiseerde restaurants waar je deze lekkernij kunt proeven, al dan niet onder het genot van een lokaal wijntje. Naast de forel kan je ook kennismaken met de Peixe Espada, die hier bijzonder donker van kleur is. In tegenstelling tot de vis van het vasteland leeft hij hier dieper in zee, waardoor de vis minder wordt blootgesteld aan daglicht.

Wandelen

Madeira staat niet alleen bekend als ‘bloemeneiland’, maar ook als een waar wandelparadijs. Je vindt hier wandelroutes van verschillende niveaus, maar welke je ook doet: onderweg kan je gegarandeerd genieten van prachtige uitzichten.

Zo ontdek je ook de ‘levadas’ tijdens een levadawandeling. Levadas zijn oude irrigatiekanalen die water van het vochtige noorden naar het zonnige zuiden brachten. Er is meer dan 2000 kilometer aan irrigatiekanalen waarlangs paadjes liggen zodat deze onderhouden konden worden. Dit zijn nu ideale wandelpaadjes!

Porto Santo

Als je écht van strand wil genieten tijdens je vakantie op Madeira, dan kan je terecht op het naastgelegen eiland Porto Santo. Dit eiland is amper 40 km2 groot en daarmee voelt het ook werkelijk als een ontsnapping aan de drukte. De lokale bevolking straalt een en al rust uit en gelijk hebben ze. Op dit eiland kan je naar één van de goudkleurige zandstranden of wandelen in het binnenland.

Het zand op dit eiland heeft een aparte structuur en kan daarmee een helende werking hebben. Laat je bijvoorbeeld ingraven in het zand en ervaar het zelf.

Enthousiast geworden voor een vakantie naar Madeira? Neem dan contact op met één van onze reisadviseurs.

Geschreven door persoonlijk reisadviseur Annick Kempenaers.


zoek
reisagentZoek reisagent voor Madeira en Porto Santo


  Vind jouw reisadviseur:
Personal Touch Travel is lid van de ANVR Personal Touch Travel is lid van de SGR Personal Touch Travel is lid van het Calamiteitenfonds

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.