Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Ontdek Epirus

In het noordwesten van Griekenland ligt Epirus, een gebied dat voor het grootste gedeelte bergachtig is. Deze streek heeft het allemaal: bossen, rivieren, grotten, kloven, wetlands, natuurgebieden, prachtige stranden en hele leuke steden.

Epirus is opgedeeld in verschillende gebieden, waarvan de toeristisch aantrekkelijkste de volgende zijn:

Zagoria

Zagoria is een prachtig bergachtig gebied zo’n 30 kilometer ten noorden van de stad Ioannina. In dit gebied liggen 46 dorpen, waarvan er 44 bewoond zijn. De meeste van deze dorpen zijn erg fotogeniek, omdat de bouwstijl van de huizen in een typische Zagori stijl is. Meer dan de moeite waard om te bekijken, sommige dorpjes zijn werkelijk sprookjesachtig. Geen wit met blauwe huisjes hier, maar een hele andere kant van de Griekse architectuur die het ontdekken waard is.

De Vikoskloof in Zagoria is erg bekend. Met zijn 1000 meter diepte, één van de diepste kloven ter wereld! Dit beschermde natuurgebied nodigt uit tot de mooiste wandelingen en geweldige rafting ervaringen op allerlei niveau. Van leuke dorp-tot-dorp wandelingen tot meerdaagse trektochten en van rustig kabbelend water tot woest kolkende rivieren. Maar je kunt hier ook uitstekend klimmen, mountainbiken, paardrijden en nog veel meer.

Ioannina

Ioannina ligt zuidelijk van het Zagoria gebied en ook dit gebied kenmerkt zich door een prachtige bergachtige omgeving. De stad Ioannina is de hoofdstad van dit gebied en een leuke stad om te bezoeken. Met zijn ca. 100.000 inwoners ligt deze stad op de westelijke oever van het Pamvotis meer. Aan dit meer liggen gezellige terrasjes, tavernes en cafés en het is een echte aanrader om een wandeling rondom het meer te maken. Ook een boottripje naar het eilandje in het midden van het meer is leuk om te doen.

De stad kent een hele lange geschiedenis wat terug te zien is aan het oude Byzantijnse kasteel. Hier kun je door de gezellig geplaveide steegjes heerlijk rondstruinen en genieten van de mooie oude gebouwen. Ioannina is ook een moderne en bruisende stad door de aanwezigheid van veel studenten. Eén van de beste universiteiten van Griekenland staat namelijk hier.

Metsovo

Metsovo ligt 60 kilometer ten noordoosten van Ioannina en is een traditioneel bergstadje. Een heel pittoresk stadje met geplaveide straten, helemaal gebouwd in hout en steen en rijk aan zo’n 20 stenen fonteinen. In Metsovo worden allerlei producten gemaakt zoals kaas, houtsnijwerk, wijnen en ambachtelijke handwerkproducten. Dit stadje is een verborgen pareltje waar je bovendien ook nog liften vindt om je naar de hoger gelegen skigebieden te vervoeren. Jazeker, skieën in Griekenland is echt mogelijk!

Tzoumerka

Tzoumerka is een gebied op circa 30 km ten zuidoosten van de stad Ioannina. Net zoals het Zagori gebied vind je hier leuke dorpjes met monumentale kerken, rivieren met stroomversnellingen, talloze stenen boogbruggen, grotten, watervallen en bossen. Ook dit gebied leent zich dus uitstekend voor verschillende activiteiten.

De kust

Epirus beschikt ook over een prachtige kustlijn. Syvota en Parga zijn hier de bekendste badplaatsen.

Syvota

Syvota is een van oorsprong oud vissersdorpje en telt zo’n 1000 vaste inwoners. Het havenplaatsje is populair onder zeilers die hier graag aanleggen. Vanaf één van de terrasjes heb je hier goed zicht op.

De kust wordt gekenmerkt door rotsachtige inhammen, mooie baaien en langgerekte zand/kiezelstranden. Er zijn verschillende grote en kleine stranden waarbij de begroeiing tot aan het strand loopt. Niet alle strandjes zijn te voet of per auto bereikbaar, sommige strandjes zijn alleen per boot bereikbaar. In de haven kun je een bootje huren en er zelf op uit trekken.

Parga

Parga is een schilderachtige badplaats die in populariteit toeneemt. De gekleurde huizen die trapsgewijs tegen de helling aan zee staan, de smalle steegjes, leuke winkeltjes, gezellige terrassen en karakteristieke Venetiaanse huizen geven deze plaats een geweldige uitstraling.

Parga heeft mooie, schone, grote en kleine zand- en kiezelstranden.

Een streek met voor ieder wat wils dus: natuur, cultuur, sportieve activiteiten, stad en strand!

Wil je graag op vakantie naar Griekenland? Neem contact op met je persoonlijke reisadviseur.

 

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Ontdek Epirus


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.