Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Denemarken met kinderen

Legoland, mooie stranden, pretparken, sprookjes, dino's en Vikingen...Met kinderen op vakantie in Denemarken is gegarandeerd een feest!

Wist je dat Denemarken is uitgeroepen tot één van de meest kindvriendelijke bestemmingen ter wereld? Er zijn talloze activiteiten voor alle leeftijden; pretparken, dierentuinen, mooie stranden, klimbossen, kindvriendelijke musea, speeltuinen en uiteraard heel veel heerlijke activiteiten in de Deense natuur. Denemarken is een ideale bestemming voor zowel een lange als een korte vakantie vanuit Nederland. Binnen circa 5 à 6 uur, uiteraard een beetje afhankelijk van waar je woont, rijd je de Duits/Deense grens al over.

Stranden

Denemarken heeft meer dan 7000 kilometer aan kustlijn, dus een strand is nooit heel ver weg. Op diverse plekken zijn de stranden heel breed en zijn er aparte autostranden, waar je met de auto of camper het strand op mag rijden. Een hele aparte gewaarwording en echt een belevenis om dat eens te doen.Vooral het autostrand op Rømø, het zuidelijkste Deense Waddeneiland, is erg populair. Het is tevens één van de breedste zandstranden van Europa.

strand Lokken

Legosteentjes en vikingen

Het grote schiereiland Jutland is het meest bekend door het in Billund gelegen pretpark Legoland, voor jong en oud een feest om te bezoeken. Maar het schiereiland heeft nog veel meer te bieden: imposante kastelen, vele (interactieve) musea, rijke viking-geschiedenis, fjorden, stranden, schitterende duingebieden, authentieke vissersdorpjes, klimbossen, meren om te kanoën/watersporten, diverse (water)pretparken, natuurparken en kilometers lange wandel- en fietspaden.

Boomgaarden en sprookjes

Het eiland Funen, gelegen tussen Jutland en Seeland is het eiland van sprookjesschrijver Hans Christiaan Andersen. Op diverse plekken op het eiland kun je in zijn voetsporen treden, zoals in zijn geboortestad Odense. Bezoek daarnaast ook kasteel Egeskov (met een mooie kasteeltuin vol speelplezier voor jong en oud), relax op de stranden en struin door de boomgaarden en vissersdorpjes.

met kinderen naar Denemarken

Krijtsteenrotsen, fossielen en dino’s

De Oost Deense Eilanden Seeland, Lolland, Falster en Møn kenmerken zich door ruige kustlijnen, indrukwekkende kliffen (Møns Klint en Stevns Klint), kastelen met weelderige tuinen en mooie stranden. Zowel in het Møns Klint geocenter als dinobos in Knuthenborg safaripark kun je meer te weten komen over verschillende diersoorten die in en heel ver verleden in Denemarken voorkwamen. 

De eilanden zijn onderling verbonden met bruggen en gemakkelijk per ferry vanuit Noord-Duitsland bereikbaar. Ook is het mogelijk om de eilanden te combineren met Jutland en/of Funen.

Kopenhagen

Wil je een hele relaxte, kindvriendelijke stedentrip? Dan is Kopenhagen zeer zeker de moeite waard. Ondanks dat het een grote stad is, is het centrum redelijk compact en goed te voet te ontdekken. Maak een mooie rondvaart, pak een drankje langs het water, bezoek één van de vele (vaak interactieve) musea, kijk je ogen uit bij de diverse bijzondere paleizen in en rondom de stad, bezoek de dierentuin of waan je in een totaal andere wereld in stadspretpark Tivoli.

familievakantie Denemarken

Deense ijsjes en andere lekkernijen

Niet alleen heerlijk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen: ijsjes oftewel ís in het Deens. Denen zijn dol op ijs en je hoeft dan ook weinig moeite te doen om een ijssalon te vinden. In Denemarken zijn de ijsjes wel een stuk groter dan dat wij in Nederland gewend zijn. Kinderijsjes zijn vaak al 2x zo groot, dan een gemiddeld Nederlands softijsje en ook bolletjes schepijs zijn aanzienlijk groter.

Een typisch Deense variant is een XL hoorn gevuld met 4-10 bollen schepijs en daarop nog softijs, flødebolle (variant van chocoladezoenen), guf (een soort aardbeienmeringue) en slagroom.

Andere typisch Deense gerechten die zeker de moeite waard zijn om te proberen tijdens je vakantie zijn o.a. Pølse (een broodje hotdog met rauwe ui, augurk, gebakken uitjes en diverse soorten saus), Smørrebrød (Deense broodplank, zeer  rijkelijk belegde sneetjes roggebrood) en fiskefrikadeller (viskoekjes van kabeljauw). Daarnaast zijn Denen dol op zoetigheid, dus breng ook zeker een bezoekje aan een bakkerij om iets lekkers te halen voor bij de koffie/thee of picknick.

Kindvriendelijke vakantiebestemming

Kortom, Denemarken is een kindvriendelijke vakantiebestemming én makkelijk en relatief snel bereikbaar vanaf Nederland. Het is er genieten van de vele activiteiten en de mooie ongerepte natuur.

Meer weten? Neem dan contact op met jouw persoonlijk reisadviseur voor meer informatie.

Geschreven door persoonlijk reisadviseur Ester van den Bogaert

 

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Denemarken met kinderen


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.