Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Sri Lanka

Hoge bergen, fijne zandstranden, theevelden, tropische bossen en regenwouden...Welkom, je bent in Sri Lanka!

Ik ruik de kruidige geuren op straat, verwonder me aan de eeuwenoude tempels, vanmorgen reed ik in een stoere jeep tussen de olifanten, nadat ik van het magnifieke uitzicht heb genoten op de immens hoge leeuwenrots. Ik ben in Sri Lanka!

Sri Lanka is een eiland (eilandstaat) in de Indische Oceaan en hangt als een parel in het zuid oosten onder India. Het land heeft een rijke geschiedenis en door de gunstige ligging aan de zeeroutes onderweg van West-Azië en Zuidoost-Azië werd Sri Lanka veel aangedaan. Daardoor vind je vele culturen en religies op het eiland. De 23 miljoen inwoners zijn vooral Singalezen en Tamils. De grootste religies zijn het boeddhisme en hindoeïsme en het christendom op de 2e en 3e plaats.

Gevarieerd landschap

Sri Lanka heeft een zeer gevarieerd landschap, met de bergen als hart van het eiland, op de koelere plekken vind je de theevelden, met de Ceylon thee. Ceylon is de oude naam van Sri Lanka. Er zijn tropische bossen, regenwouden en rondom vele fijne stranden. Met veel cultureel erfgoed en een veelheid aan nationale parken is het een heerlijke en afwisselende bestemming om te bezoeken. De mensen van Sri Lanka zijn ontzettend gastvrij en kunnen ook nog eens heerlijk koken, prima ingrediënten voor een fijne vakantie.

Rondreis door Sri Lanka

Het beste kun je Sri Lanka bezoeken op een rondreis en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te reizen. Fijn om dat met een gids te doen of in een groep, maar het land is ook veilig om individueel te bereizen. De beste reistijd is van september tot en met april.

Tijdens een rondreis zal je de oude steden Polonnaruwa, Sigiriya en de heilige steden Anuradhapura, Dambulla en Kandy, met de tempel van de tand bezoeken. In Galle vindt je nog een Nederlands Fort en koopmanshuizen uit de VOC-tijd. Ook leuk om te bezoeken zijn de kleine vissersdorpjes, waar de vers gevangen vis wordt verkocht of ligt te drogen op het strand. De markten met een keur aan kruidige specerijen, kleurrijke lappen en kleding en uiteraard mooie vis en groentes.

Op safari

De Nationale parken Udawalawe, Minneriva, Wilpattu en Yala mag je zeker niet missen als je wilde dieren wilt spotten waaronder grote kuddes olifanten, diverse soorten apen, de zeldzame lippenbeer en nog zeldzamere luipaarden. Op safari dus, een onvergetelijke belevenis.

Klimmend bereik je een spectaculair hoogtepunt op de Leeuwenrots van Sigiriya Rock, waar de 1600 jaar oude ruïnestad ligt. Een citadel, met een zomer en winterpaleis, oude grachten en prachtige tuinen bovenop de rots, die slechts 18 jaar zijn bewoond. Dit behoort tot de Werelderfgoederen.

Iconische treinreis

Ook een aanrader is een treinreis langs de theeplantages vanaf Kandy naar Ella te reizen, deze rit wordt beschreven als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Na afloop van de rondreis is het een aanrader om af te sluiten met enkele dagen aan het strand. De goudgele stranden aan de westkust zijn daar heel geschikt voor in de periode oktober tot april, mooie hotels, ruime stranden en lekker eten, zodat je relaxed weer terug vliegt. Ook een toffe afsluiting van een mooie rondreis is een verblijf op de Malediven, die liggen op een paar uurtjes vliegen van Sri Lanka af.

Neem contact op met je persoonlijke reisadviseur voor meer informatie of reistips.


zoek
reisagentZoek reisagent voor Sri Lanka


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.