Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Noorwegen

Diepe donkerblauwe fjorden, groene bergketens bedekt met sneeuw, klaterende watervallen en frisse kabbelende beekjes...Noorwegen is adembenemend mooi, zowel in de zomer als in de winter.

Naast de ongeëvenaarde natuur kom je tijdens een vakantie in Noorwegen ook genoeg culturele hoogtepunten tegen. Bryggen in Bergen is een mooi voorbeeld: de oude houten staafkerken van Borgund zijn zeker een bezoekje waard. Bovendien zie je aan hippe steden zoals Oslo of Tromso hoe werelds Noorwegen is.

Verse vis uit de zee en rivieren, bessen zo uit de natuur op je bord, verse wafeltjes met room en bessen; ook dat zijn ervaringen wanneer je jouw vakantie in Noorwegen doorbrengt. Als drankje kies je natuurlijk een Aquavit!

Van Noord naar Zuid

Noorwegen is absoluut een prachtig land. Het is groot, 10x Nederland, en heel dunbevolkt. De circa 5,500.000 inwoners wonen grotendeels in het zuiden in de grote steden zoals Oslo, Bergen, Alesund en Trondheim. Inlands wonen de Noren vaak op veeboerderijen of ze verbouwen groentes en fruit. Langs het Hardangerfjord vind je in de lente prachtige bloesem in de fruitbomen, meestal appels. In veel fjorden wordt vis gekweekt, onder meer zalm, meerval en forel.

In het noorden ligt de studentenstad Tromsø, de enige stad boven de poolcirkel. Aan de zuidwestkant liggen de fjorden, diepe inhammen vanuit zee. Het grootste fjord, het Sognefjord, is zelfs 204 kilometer lang! Langs de fjorden vind je meestal watervallen. En als het eens een keer regent, dan zijn de watervallen fantastisch!

Rijk dierenleven

Er wonen veel bijzondere dieren in het wild in Noorwegen. Zo vind je in de omgeving van het noordelijkste puntje van Noorwegen, de Noordkaap, de grootste populatie papegaaiduikers van de wereld. In de bossen leven, naast de vele hertensoorten en elanden, ook beren, vossen en wolven. Op de noordelijke toendra’s hoeden de Sami - de oorspronkelijke bevolking van Lapland - grote kuddes rendieren.

Wil je walvissen spotten? Ook dan heb je geluk in Noorwegen! Vanaf de Lofoten in het noordwesten vertrekken de bootjes op zoek naar walvissen en andere zeedieren.

Outdoor avonturen

In Noorwegen kun je eindeloos wandelen of in de bergen klimmen. Varen mag je niet overslaan, door de fjorden of de zee op. Overal in het land zijn er erg veel mogelijkheden voor outdoor avonturen, maar een vakantie in Noorwegen is ook een aanrader wanneer je op zoek bent naar rust en ontspanning.

Je kunt Noorwegen prima per auto of camper ontdekken. Er zijn goede wegen en de vele tunnels door de bergen en veerpontjes om de fjorden over te steken, zorgen voor een afwisselende reis. Wil je ook met de auto naar Noorwegen? Het beste steek je met de veerboot over vanuit Denemarken naar Kristiansand of vanuit Kiel in Duitsland naar Oslo. Die laatste reis, waarbij je op het schip overnacht, is al een vakantie an sich!

Zomer en winter

De beste reistijd voor Noorwegen is juni, juli en augustus, maar Noorwegen kun je ook zeker in de winter bezoeken. In het zuiden kun je dan goed skiën, langlaufen of andere winterse sporten beoefenen. In Noors Lapland geniet je van een uniek avontuur met sneeuwscooters, huskytochten en natuurlijk het Noorderlicht.

Wil je op vakantie naar Noorwegen, bedenk dan dat het land zo groot is dat je het hele land met de auto niet 'even snel' kunt doorkruisen. Van Noord naar Zuid is het wel 1800km! Voor welke regio je ook kiest; een vakantie in Noorwegen is altijd een goed idee.

Neem contact op met een persoonlijke reisadviseur in jouw buurt om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

 

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Noorwegen


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.