Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Namibië

Namibië is één van de meest ongerepte landen van Afrika met indrukwekkende landschappen waarin rust en ruimte de boventoon voeren.

Namibië is een groot land met heel veel ruimte en relatief weinig inwoners, dus uitermate geschikt om naartoe te reizen wanneer we straks weer mogen.

Een aantal jaren geleden mocht ik kennismaken met dit prachtige land gelegen in het zuiden van Afrika, in het noorden grenzend aan Angola, in het zuiden aan Zuid-Afrika en in het oosten aan Botswana. Als de tijd het toelaat, is het de moeite waard om een combinatiereis te maken van Namibië in combinatie met bijvoorbeeld Zuid-Afrika of met Botswana en/of de reis te eindigen met de Victoria Falls in Zimbabwe.

Rondreis door Namibië

Tijdens mijn rondreis, waarbij wij in een minibusje het land doorkruisten, hebben wij nauwelijks een geasfalteerde weg gezien. Alleen in de buurt van de luchthaven in Windhoek en omgeving, maar verder rijd je er lange afstanden over voornamelijk goede gravelwegen waarbij je urenlang niets of niemand tegenkomt. Dit geeft een enorm gevoel van ruimte en vrijheid.

De afstanden zijn groot maar de diversiteit in landschappen is zo indrukwekkend dat het tijdens een roadtrip niet gaat vervelen.

Must Sees in Namibië

Sossusvlei

De beroemde rode duinen van de Sossusvlei zijn met een hoogte van 300 meter de hoogste zandduinen ter wereld. Bezoek deze bij voorkeur heel vroeg in de morgen zodat je met de opgaande zon de kleuren ziet veranderen. Dit is een ervaring om nooit te vergeten!

Tip: maak een ballonvaart bij zonsopgang of zonsondergang over de Sossusvlei

Swakopmund

Een plaats aan de kust waarbij de Duitse invloeden van het koloniale verleden nog merkbaar zijn. Zo kun je er naar een Duits Brauhaus of genieten van een schnitzel mit pommes of een apfelstrudel.

Tip: met een catamaran de zee op gaan terwijl je aan boord geniet van verse rock oysters met champagne.

Etosha National Park

Het wildrijke Etosha National Park kent een rijke verscheidenheid aan wild. In dit gebied komen grote kuddes wild voor zoals o.a. Olifanten, leeuwen, luipaarden, giraffen en neushoorns.

Tip: Voor wie de roofdieren van Afrika wil zien, educatie wil meemaken en heerlijk wil uitrusten is Okonjima, ten zuiden van Etosha, een prachtplek. Leer Dave kennen van Africat, ook bekend van Discovery Channel en Animal Planet.

Damaraland

Dit is ruig landschap met bergen en rotsformaties en archeologische vindplaatsen. In deze regio ligt ook Twijfelfontein waar de rotstekeningen uit het stenen tijdperk te zien zijn. Schitterend is ook het versteende woud.

Tip: Wandeling van circa 45 minuten langs de prachtige route tussen de rotsformaties en de omliggende natuur.

Avontuurlijk met een 4wd

Namibië is een bestemming die zich vooral leent om een individuele rondreis te maken met een huurauto. Een 4wd is niet persé noodzakelijk (afhankelijk van het seizoen) al kom je wel veel 4wd pickup auto's tegen. Je kunt kiezen voor een verblijf in lodges of guesthouses. Er zijn prachtige lodges in Namibië, veelal kleinschalig en midden in de natuur.

Aangezien het aanbod aan accommodaties niet zo heel groot is in vergelijking met de grootte van het land én de vraag naar Namibië als vakantiebestemming groot is, is tijdig boeken voor Namibië een must. Zo worden boekingen vaak al een jaar van te voren gemaakt!

Mocht je het liever wat avontuurlijker willen is het ook mogelijk om een rondreis te maken met een 4wd pick up met een tentje op het dak.

Reisperiode

Over het algemeen is de beste reisperiode voor Namibië van oktober tot half december: de temperatuur is dan goed, afhankelijk van waar je bent tussen de 25°C en 40°C, en je hebt geen last van regen. Een andere goede periode is van half maart tot half april.

Zelf ben ik in juni geweest en ook dat was een prima periode, al waren de nachten wel erg koud. Overdag was het prima weer om rond te reizen met temperaturen van rond de 20 graden.

Wil jij ook eens zo'n bijzondere reis ervaren? Neem contact op met een persoonlijke reisadviseur.

 

 

 

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Namibië


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.