Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Jordanië

Eens zin in wat anders? Op nog geen vijf uur vliegen vanuit Nederland kun je genieten van heerlijke zomerse temperaturen en betoverende landschappen in Jordanië. De talloze hoogtepunten van Jordanië ontdek je het beste door middel van een rondreis.

Jordanië kent veel diversiteit. Je kunt er binnen een week genieten van de zee, historische highlights én de woestijn. Tel daar nog heerlijk eten bij en een gastvrije bevolking en je begrijpt waarom Jordanië zo’n populaire vakantiebestemming is.

Deze hoogtepunten mag je niet missen tijdens een vakantie in Jordanië:

  1. Duiken of snorkelen in de rode zee: Aqaba is een geliefde badplaats aan de Rode Zee. Vakantiegangers komen hier om lekker op het strand te liggen en naar hartenlust te snorkelen en duiken. Aqaba is een moderne en toeristische stad met legio hotels (met zwembad!), restaurants en uitgaansgelegenheden en eindeloos veel prachtige zandstranden. De onderwaterwereld hier is wereldberoemd. Het staat bekend als één van de mooiste duikplekken ter wereld. De vele vissen en het schitterende koraal zijn een lust voor het oog. Kortom, Aqaba is geschikt voor degene die op zoek is naar strand, zee, zon en wateractiviteiten. 
  2. Slapen in de Wadi Rum woestijn: één van de mooiste woestijnen van de wereld vind je in het zuidwesten van Jordanië. De woestijn ligt in een vallei met rotswanden van graniet en zandsteen. Het is er adembenemend mooi en er heerst een bepaalde rust. Het zal je niet verbazen dat Wadi Rum op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Om het meeste uit je bezoek te halen, slaap je in bedoeïenententen kampen en geniet je van de heerlijke lokale keuken. De woestijn kun je het beste verkennen met een jeep maar een luchtballonvaart behoort bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden. Een magische ervaring!
  3. Shoppen in Amman: Je hoeft je geen seconde te vervelen in de moderne hoofdstad van Jordanië. Je kunt er fijn shoppen in de vele winkels of de Souk Al-Sukar markt aandoen voor een meer authentieke shopervaring en culturele hoogtepunten bezoeken zoals het Romeinse theater van Amman en de Koning Abdullah I Moskee, bekend om de opvallende blauwe mozaïekkoepel.
  4. Drijven in de dode zee: In het noorden van Jordanië kun je naar de dode zee, een unieke ervaring! De Dode Zee ligt 429 meter onder de zeespiegel. Door het hoge zoutgehalte blijf je in zee drijven. Door de vele mineralen die in de dode zee te vinden zijn, doe je er je huid ook nog eens een plezier mee wanneer je deze insmeert met modder uit zee. Tip! Spoel jezelf goed af nadat je in de dode zee bent geweest.
  5. Kerken bezichtigen in de mozaïekstad Madaba: Op circa 30 km ten zuidwesten van Amman, ligt de stad Madaba. De gemoedelijke stad heeft een van de grootste christelijke gemeenschappen van het land en is bekend om de mooie kerken en vele mozaïeken. Het is er aangenaam slenteren door de smalle straten en tussen de lieflijke souvenirwinkeltjes. - Van het bijzondere uitzicht genieten vanaf de Neboberg: enkele kilometers ten noordwesten van Madaba ligt de Neboberg, oftewel de berg van Mozes, op zo’n 817 meter boven zeeniveau. De berg is van bijzondere betekenis voor joden, christenen én moslims. Geniet van de bijzondere energie en van het wijds uitzicht over de Jordaanvallei. Je ziet soms zelfs Jeruzalem liggen, afhankelijk van het weer.
  6. Het Dana Biosphere Reserve: Wil je graag een dag wandelen door de ongerepte natuur van Jordanië, dan is het Dana natuurreservaat (320 m2) een aanrader. Het beslaat een ruig landschap langs de Great Rift Valley en kent een reeks bergruggen, plateaus en woestijnvlaktes. Het biosfeerreservaat omvat de vier verschillende biogeografische zones van Jordanië en herbergt daardoor een grote diversiteit aan flora en fauna. Er zijn maar liefst 700 plantensoorten, 200 vogelsoorten, 38 zoogdiersoorten en 36 reptielensoorten geregistreerd, waarvan een groot deel zeer zeldzaam is.
  7. De wereldberoemde oude stad Petra verkennen: Petra was de hoofdstad van de Nabateeërs. De historische stad in de woestijn is de meest bekende toeristische bestemming in Jordanië. Het is er dan ook vaak druk, probeer je bezoek vroeg of laat op de dag in te plannen om het rijk voor jezelf alleen te hebben. ’s Avonds wacht je een betoverend schouwspel dankzij de vele lantaarns. De fotogenieke stad ligt in een dal die je alleen via smalle kloven kunt bereiken, en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Er is enorm veel te zien. Dit wil je er sowieso niet missen: de Schatkamer van de Farao, El Deir, het amfitheater en het Obeliskengraf.

Wil je ook eens deze bijzondere vakantiebestemming ervaren? Neem contact op met een van onze reisadviseurs om een mooie reis op maat samen te stellen.


zoek
reisagentZoek reisagent voor Jordanië


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.