Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

IJsland

IJsland, het land van de ruige natuur, de spectaculaire watervallen en een half miljoen schapen. Een unieke vakantiebestemming!
Ondanks dat IJsland geen snelwegen kent is het bij uitstek een geschikte bestemming om heerlijk met een huurauto het eiland te verkennen. Het is een adembenemend mooi land met een afwisselende landschap en spectaculaire watervallen. Wees wel voorbereid, het zou zomaar kunnen dat je in de file terechtkomt door gigantische aantallen overstekende schapen!

Reykjavik

Heb je wat korter de tijd of vlieg je via IJsland naar Amerika/Canada denk dan eens aan een stedentrip of stopover in Reykjavik. De stad zelf is natuurlijk geen bruisende wereldstad maar het zal je verbazen hoe goed je je er kan vermaken. Er is bijzondere architectuur te vinden, je kunt er heerlijk eten en in de hoofdstraat van het centrum zijn leuke kleine en bijzondere winkeltjes te vinden. Vanaf de Hallgrimskirkja heb je een prachtig uitzicht over de stad en vanuit de haven worden er walvissafari's aangeboden.

Golden Cirkel Route

Maar misschien wel nog leuker is de omgeving van Reykjavik; je kan de Golden Cirkel Route rijden waarbij je hoogtepunten van IJsland ontdekt zoals de Stokkur geiser, de kolkende modderpoelen en de Gullfoss waterval. Een heerlijke dag buiten de stad! En wat je zeker niet mag missen is de Blue Lagoon, even een paar uurtjes ontspannen in het geothermische bad en je insmeren met silicamodder. Heerlijk om te doen vlak voordat je vertrekt of juist direct na aankomst aangezien het gunstig ligt ten opzichte van de airport.

Zuid IJsland

Als je wat langer de tijd hebt kan je er voor kiezen om de rest van het eiland ook te ontdekken, er is een goede rondweg langs de gehele kust waar je met een normale auto prima uit de voeten kunt. Wil je het echte binnenland in dan kan je niet zonder 4x4 en is een goede voorbereiding noodzakelijk.

In het zuiden heb je een prachtig gletsjermeer waar je met een bootje tussen de enorme ijsblokken door kunt varen. De stranden zijn in deze omgeving zwart door het as van de vulkaan. Vergeet vooral ook niet een bezoek te brengen aan het vliegtuigwrak op het zwarte strand bij Vik, een bijzonder gezicht.

Noord IJsland

In het noorden is het landschap zo mogelijk nog ruiger! Er is hier een enorme geothermisch natuurgebied te vinden, omringd door warmwaterpoelen, vulkanen, kraters, grotten en lavavelden. Een geweldig wandelgebied! Vanaf de kust zijn de zeehonden te zien en er zijn leuke kleine en grotere dorpjes te bezoeken.

Fjord na fjord

In het oosten is het fjord na fjord na fjord. Prachtige routes om te rijden waarbij je de bergtoppen met sneeuw zijn bedekt. Hier en daar een vissersdorpje, afgelegen boederijen en als je in het goede seizoen bent kan je de geweldige papegaaiduiker ontmoeten. Dit is een ontzettend nieuwsgierige vogel waardoor je geweldige foto's kan maken!

De westfjorden is een niet te missen gebied wat toch door veel toeristen wordt overgeslagen. Hierdoor is de rust nog meer aanwezig en kan je uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Skötufjördur is heel bijzonder door de diepte van het fjord, hierdoor zwemmen de walvissen zo dichtbij dat je ze vanaf de kant met het blote oog kunt zien zwemmen.

Je persoonlijke adviseur helpt je graag met het plannen van een mooie vakantie naar IJsland!

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor IJsland


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.