Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Egypte

Piramides, hiƫrogliefen, farao's, stranden, woestijnen, de Nijl. Er is zoveel te zien in Egypte dat je altijd tijd tekort komt!

Egypte is niet alleen het land van piramides, hiërogliefen en farao’s. Egypte is ook ideaal voor een strandvakantie. En wat te denken van een Nijlcruise? Egypte laat zich prima combineren met de culture hoogtepunten als Caïro en Luxor en de prachtige stranden bij de plaatsen Hurghada, Sharm el Sheikh en Marsa Alam. Vergeet ook niet te genieten van de onderwaterwereld. De badplaatsen zijn bij uitstek geschikt om te snorkelen en te duiken.

Caïro

Wanneer je in Caïro bent mag een bezoek aan de Piramiden van Gizeh niet ontbreken. Je hoeft er niet de woestijn voor in want de Piramiden zijn gelegen in een voorstad van Caïro, namelijk Gizeh. In  het Egyptisch Museum tref je onder andere de inboedel van het graf van Faro Toetanchamon en de mummie van Ramses III.

Ruik, proef en ervaar Caïro in het oude gedeelte, dat door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Hier tref je veel souks, bazaars, eetstalletjes, koffiehuizen en moskeeën. Het roken van een waterpijp, Shisha, is erg populair. Een boottocht over de Nijl is eveneens mogelijk in Cairo.

Luxor

Luxor is een openlucht museum waar tempels en tombes in rap tempo elkaar opvolgen. In Luxor ga je terug in de tijd. Aan de oevers van de Nijl tref je aan de ene kant tempels aan van goden en farao’s en aan de andere kant de tombes. Een must see in Luxor wanneer de tijd beperkt is, is een bezoek aan de Karnak Tempel, Tempel van Luxor, Kolossen van Memnon.

Heb je nog tijd over? Dan is een bezoek aan de Vallei der Koningen, begraafplaats van farao Toetanchamon, en de Vallei der Koninginnen als ook de Tempel van Hatsjepsoet zeker de moeite waard. En dan heb je nog lang niet alles gezien. Luxor biedt zoveel meer mogelijkheden zoals een ballonvaart bij zonsopkomst of huur een Felucca, een traditioneel Egyptisch zeilbootje.

In Egypte schijnt bijna het hele jaar door de zon waardoor het een prima bestemming is voor de winter. Leuk weetje over Egypte: behalve dat het grenst aan Libië, Soedan en Israël, is het in twee continenten gelegen namelijk in Afrika en Azië.


zoek
reisagentZoek reisagent voor Egypte


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.