Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Cyprus

Verrassend Cyprus! Dit paradijselijk eiland gelegen in de Middellandse zee kent een rijke historie en ongeƫvenaard natuurpracht.

Cyprus is vroeger een Britse kroonkolonie geweest en deze invloeden zijn nog altijd aanwezigit merk je gelijk al wanneer je bent geland op de luchthaven van Larnaca of Paphos. Bij het oversteken kijk je namelijk eerst naar rechts in plaats van links zoals wij dat hier in Nederland zijn gewend. Men rijdt op het eiland links.

Cyprus is verdeeld door een ‘groene lijn’ die dwars door de hoofdstad Lefkosia (Nicosia) loopt. Noord-Cyprus wordt bestuurd door Turkije terwijl de rest van het eiland een president heeft die zowel staatshoofd als regeringsleider is. Tegenwoordig is het mogelijk om de ‘green line’ over te steken en een stukje te wandelen door dit gedeelte van de hoofdstad. Neem wel je paspoort mee want er is controle.

Op vakantie naar Cyprus

Wanneer je op vakantie naar Cyprus gaat, dan ga je vaak naar het Grieks Cyprus of Zuid-Cyprus - al is Noord-Cyprus wel in opkomst. Cyprus staat bekend om de Griekse godin van de schoonheid Aphrodite, maar wist je dat Cyprus ook bekend staat om de wijngaarden, prachtige stranden, ruïnes, mozaïeken en de vele bergketens? Het is zelfs mogelijk om in de winter te skiën op Cyprus.

Lefkosia (Nicosia)

Mocht je in de hoodstad zijn, bezoek dan vooral eens de stadswallen. Deze zijn te vergelijken met de stadswallen welke je ook in Valletta (Malta) aantreft. Lefkosia is een aangename stad waar het goed toeven is op de vele terrasjes, onder het genot van een Cypriotische koffie. Wandel ook over de boerenmarkt en door de pittoreske straatjes van de oude stad. Voor cultuurliefhebbers is er ook genoeg te doen. Bezoek de verschillende musea en kijk eens binnen bij de mooie Phaneromeni kerk. 

Paphos

Wanneer je op Cyprus bent is een bezoek aan Paphos bijna een must. Niet alleen omdat men in de Griekse mythologie beschrijft dat de Griekse godin Aphrodite hier is geboren, maar ook omdat Paphos, ook wel Pafos genoemd, op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Hier kun je de indrukwekkende mozaïekvloeren zien, de Koningsgraven bekijken en allerlei andere archeologische vondsten. Genoeg gezien en honger of dorst gekregen? Strijk dan even neer in het haventje van Paphos.

Troödosgebergte

Wandelen, genieten van de natuur of de verkoeling opzoeken? Dan is het Troödosgebergte met diepe ravijnen en watervallen een uitje! Wanneer je het Troödosgebergte gaat bezoeken, maak dan ook een stop bij het Kykkos Klooster. Naast het feit dat het heerlijk koel is in het klooster, is het op 1140 meter hoogte het beroemdste klooster van Cyprus. Het belangrijkste object is het Maria-icoon binnen het museum. Onderweg passeer je verschillende dorpen, elk met hun eigen verhaal. Geniet in één van de dorpen van een lokale lunch klaargemaakt op de BBQ.

Strandvakantie

Voor een strandvakantie kun je terecht in de plaatsen Limasol, Larnaca, Paphos en Agia Napa. Er zijn zowel zandstranden als kiezelstranden. En zwem je tijdens de zonsondergang bij de Rots van Aphrodite een rondje om de rots, dan zou je volgens de legende een jaar jonger worden. Hoe meer rondjes, hoe jonger je wordt….  

 

Ook zin gekregen in een vakantie naar Cyprus? Neem contact op met één van onze reisadviseurs

 

 


zoek
reisagentZoek reisagent voor Cyprus


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.