Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

Argentinië

Argentinië is een land voor levensgenieters, natuurliefhebbers en fijnproevers pur sang. Het is een schitterend en enorm veelzijdig land.

 Er is zoveel te vertellen over Argentinië maar het beste ervaar je dit unieke land zelf. Voor nu zullen we focussen op Vuurland en op Buenos Aires. Dichterbij 'het randje van de wereld' dan Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, kom je niet. Zo voelt het ook op Tierra del Fuego, Vuurland, het eiland van Argentinië zo dicht bij de Zuidpool.

Ushuaia

Ushuaia doet op het eerste gezicht wat Scandinavisch aan: houten huizen, geschilderd in vrolijke kleuren, ingeklemd tussen een rustige baai en groen glooiende heuvels. Maar achter die heuvels loopt de vergelijking scheef. Daar doemen snel de kale grijze wanden van de zuidelijkste Andes uitlopers op. Ze dragen hun witte, majestueuze toppen met schijnbare trots.

Ushuaia ontstond in de eerste helft van de twintigste eeuw als een stadje rondom een zwaarbewapende gevangenis. Alleen de gevaarlijkste criminelen werden er vastgezet. Ontsnappen was nagenoeg onmogelijk. En mocht dat lukken, dan zou de weg terug naar Buenos Aires nog altijd 3.000 kilometer bedragen. Dwars door de semi woestijn van Patagonië.

Tegenwoordig telt Ushuaia echter ruim 60.000 inwoners en is het toerisme de belangrijkste inkomstenbron. De welvaart van Ushuaia is sterk gekoppeld aan de populariteit van de Zuidpool. Het is vooral in de ultrakorte zomerperiode dat toeristen van over de hele wereld naar Ushuaia stromen. In januari en februari varen cruiseschepen richting de ijs massieven in de Zuidelijke IJszee elke dag af en aan. Ook kun je er per boot naar de Falkland eilanden.

Vuurland

Vuurland, het eiland waarop Ushuaia ligt, is van een huiveringwekkende ruig- en schoonheid. Je kunt er skiën en zeehonden spotten. Ook zwemmen er imposante orka's voor de kust en bevolken grote pinguïnkolonies de zuidelijke kuststroken. En heb je altijd al eens in de zuidelijkste trein ter wereld willen zitten? De naam van de treinroute zegt al genoeg: El tren del fin del mundo, de trein van het einde van de wereld.

Het nationaal park, Tierra del Fuego National Park, is ook heel mooi en interessant. Het gebied leent zich bij uitstek voor avontuurlijke hikes langs helderblauwe meren, indrukwekkende gebergtes en uitgestrekte landschappen.

Hier vind je ook het Fagnano meer. Dit is het grootste meer van Zuid-Amerika en ligt voor het grootste deel in Argentinië, maar ook een stukje in Chili. Over een mooie slingerweg rijd je hier naartoe waarbij je af en toe op mooie uitzichtpunten kunt stoppen om foto’s te maken. In dit gebied zijn in de winter de omstandigheden om te skiën perfect en ook kun je hier dan plaatsnemen op een hondenslee of sneeuwscooter.

Buenos Aires

Het subtropische Buenos Aires, dat aan de zeemonding van de Río de la Plata ligt, dankt haar chique sfeer vooral aan president Julio Rosa die eind negentiende eeuw besloot dat Buenos Aires de rijkdom van Argentinië moest uitstralen.Tussen 1880 en 1920 was Argentinië namelijk één van de tien rijkste landen ter wereld.

La Boca

De economische neergang na de Tweede Wereldoorlog heeft een enorme kloof tussen arm en rijk veroorzaakt. In Buenos Aires staan de villa's in het noorden van de stad. Arbeidershuisjes vind je in havenwijk La Boca, San Telmo en de andere zuidelijke districten. Nog verder weg van het stadscentrum beginnen de sloppenwijken. Ondanks hun armoede zijn La Boca en San Telmo erg populaire wijken.

La Boca, gesticht door Italiaanse immigranten uit Genua, dankt zijn roem vooral aan voetbalclub Boca Juniors en het straatje Caminito. Huisjes in alle kleuren van de regenboog zorgen hier voor een kleurrijk straatbeeld.

San Telmo

Ook de wijk San Telmo mag je niet overslaan tijdens je verblijf in Buenos Aires. San Telmo is de bakermat van de tango. Waar kan je deze sensuele dans beter leren dan in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires?

Palermo Viejo

In de wijk Palermo Viejo vervolg je je winkeltrip langs veel hippe boetieken. Deze wijk is ook het hart van het nachtleven van Buenos Aires met ontelbaar veel bars en clubs. Een vaste sluitingstijd is er niet. Je feest hier rustig door tot de volgende middag.

Wil je ook eens deze bijzondere vakantiebestemming ervaren? Neem contact op met een van onze reisadviseurs om een mooie reis op maat samen te stellen.


zoek
reisagentZoek reisagent voor Argentinië


  Vind jouw reisadviseur:
Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.