Zoek jouw persoonlijke reisagent
  Vind jouw reisadviseur:

 

- vervolg voorpagina: onze tips -

Bali

  • Beklim de Gunung Batur vulkaan. Dit is de bekendste vulkaan op Bali en het beklimmen ervan is erg populair. Om de top te bereiken hoef je niet ontzettend sportief te zijn, dus de vulkaan is voor iedereen toegankelijk. Het is volgens ons een leuke en uitdagende afwisseling na een paar stranddagen.
  • Bewonder Bali's onderwaterwereld. Ga bijvoorbeeld snorkelen bij Menjangan eiland. Zowel beginnende snorkelaars als ervaren duikers kunnen hier hun lol op.
  • Breng een bezoekje aan Bukit. De Bukit Peninsula is het schiereiland van Bali en is de meest zuidelijke regio van Bali. Bukit is vooral geliefd bij surfers, omdat hier de beste golven zijn. Ook kun je hier een bezoekje brengen aan de Uluwatu tempel, hét boegbeeld van Bukit.

Java

  • Bezoek de culturele hoofdstad van Indonesië Yogyakarta. Je vindt hier onder andere Kraton, het paleis en de woonplaats van de sultan.
  • Bekijk de zonsopgang tijdens een tour naar Mount Bromo. Mount Bromo is één van de meest toeristische trekpleisters, maar je kunt dit zelf zo speciaal en overgetelijk mogelijk maken. Dit doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor een nachttour naar Mount Bromo om zo de zonsopgang te bekijken.

Sumatra

  • Maak een trektocht vanuit Bukit Lawang en ga onder andere naar het Gunung Leuser National Park. Tijdens deze wandeltocht heb je namelijk een hele grote kans om wilde orang-oetans te spotten.
  • Breng een bezoek aan één van de plantages op Sumatra. Op het eiland zijn grote plantages te vinden voor bijvoorbeeld het verbouwen van rubber, thee, tabak en hout.
  • Ontmoet de Mentawei stam op de Mentawei eilanden. Na een flinke boottocht vanuit Padang, gelegen aan de westkust van Sumatra, kom je aan op de unieke Mentawei eilanden. Ontmoet hier de locals of geniet van een middag surfen.


Wil je graag met eigen ogen Sumatra en Bali van dichtbij zien? Bekijk dan onze uitgelichte rondreis door op onderstaande afbeelding te klikken. Boek deze reis vóór 31 maart en ontvang gratis het boek van Floortje Dessing!

 

 

 

 

 

Sulawesi, de highlights

Sulawesie is een minder bekend eiland van Indonesië, maar volgens ons zeker de moeite waard om te bezoeken. Sulawesi biedt namelijk een perfecte mix van cultuur, natuur, avontuur en strand. Lees hieronder de hoogtepunten van het eiland die je volgens ons echt bezocht of gedaan moet hebben.

Varen over het Tempe meer

Op het Tempe meer bij Sengkang vind je veel vogels, bijzondere waterplanten en vissers die bezig zijn met het binnenhalen van hun vangst. Je wordt hier hartelijk ontvangen met een kopje thee door de vissers die wonen in drijvende dorpjes aan de rand van het meer.

Een ontmoeting met de Toraja & Minahasa

In het hart van Sulawesi ligt de thuisbasis van de Tana Toraja's. De trotse bevolking leeft nog volgens traditionele gewoonten en rituelen. De beste manier om kennis te maken met de Torajacultuur is jezelf er helemaal in onderdompelen. Maak bijvoorbeeld een meerdaagse trekking door het land en volg de paden door de rijstvelden. Bezoek een authentiek zadelhuis, leer over de rotsgraven en beleef het leven op het platteland.

De Mahawu vulkaan beklimmen

Vanaf de kraterrand van de Mahawu kun je genieten van de mooiste panorama's van Indonesië. Je kunt de vulkaan het beste in de ochtend beklikken vanwege de bewolking. De kraterrand kun je tevens bereiken met de auto. In de diepte vind je een blauwgroen kratermeer, prachtig om te zien!

Jungletocht door het Tangkoko National Park

Alleen al de rit naar het Nationale park toe is een ervaring op zich. In het park kun je zeldzame diersoorten spotten. Zo ga je op zoek naar het spookdiertje (de tarsiër), de zwarte makaak en de cuscus (familie van de koala). Als je geluk hebt kom je in dit park ook nog de neushoornvogel tegen.

Relaxen op het tropische eiland Bunaken

Bunaken staat bekend als één van de beste duik-en snorkelspots van Indonesië. Het koraal rondom het eiland is namelijk nog in perfecte staat. Als je het water even zat bent, loop dan een rondje en verken het eiland. De inwoners zijn bijzonder vriendelijk en gastvrij.

 

Breng je na het lezen van deze nieuwsbrief liever een bezoek naar het eiland Sulawesi in plaats van één van de andere bekende eilanden? Neem contact op met jouw persoonlijke reisadviseur en vraag om advies!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.